Diverse

Se poate transmite Covid-19 prin transpiratie?

Recomanda informatia!

Ridicarea starii de urgenta se apropie cu pasi repezi si, peste cateva zile, activitatile sportive individuale ar trebui sa fie permise din nou. Insa, cine spune sport spune si transpiratie. Riscurile de a transmite Covid-19 prin transpiratie sunt reale? Specialistii incearca sa ne dea un rapsuns la aceasta intrebare…

Odata cu iesirea din izolare, cercetarile cu privire la transmiterea virusului de la o persoana contaminata la alta sunt mai mari ca niciodata, sunt mai de actualitate ca vreodata. Numeroasele cercetari efectuate pe acest subiect au demonstrat faptul ca virusul se transmite prin dispersia picaturilor de saliva purtatoare de Covid-19. De unde importanta purtarii unei masti si adoptarea unor masuri de igiena precum spalatul regulat al mainilor si faptul de a tusi si de a stranuta in pliul cotului.

Poate transpiratia transmite Covid-19? Activitatile sportive individuale care cu siguranta se vor inmulti odata cu ridicarea starii de urgenta vor expune si mai tare populatia la un risc de transmitere de Covid-19, prin transpiratie? Raspunsul la aceasta intrebare pare unul destul de clar – nu exista niciun risc conform specialistilor, de a fi contaminat prin intermediul transpiratiei unei persoane infectate.

Transpiratia nu se transmite insa ar trebui totusi sa fim prudenti, sa curatam intotdeauna aparatele la care vrem sa lucram daca mergem la sala. Virusul se transmite deosebit de usor prin intermediul cailor respiratorii. Nici macar in cazuri mai grave, precum Ebola, traspiratia nu a fost un factor luat in considerare, un pericol.

Masurile preventive cu care ne-am obisnuit cu siguranta deja ar trebui sa continue in ciuda faptului ca se ridica incepand cu 15 mai starea de urgenta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *