Casa-Gradina

Cum sa folosim masina de spalat rufe eficient

Recomanda informatia!

Masina de spalat rufe, frigiderul si centrala termica sunt cei mai mari consumatori casnici. Sunt electrocasnicele care funtioneaza zi de zi, consumand apa si curent(in functie de caz) luna de luna. Daca centrala, masina de spalat sau frigiderul au o clasa energetica nu tocmai buna, acest lucru se va resimti in factura la energie. Daca masina de spalat consuma multa apa, la fel, se va simti cand vine factura de apa.

In cele ce urmeaza o sa va listez o serie de idei practice care va vor ajuta sa folositi masina de spalat mai eficient.

Umpleti cuva masinii de spalat. Nu are rost sa folositi masina de spalat pentru 2-3 haine. Fiindca ar consuma la fel de mult detergent si la fel de multa apa si curent electric precum ar fi consumat daca avea cuva plina.

Spalati cu programe cu apa rece cand este posibil. Daca hainele nu sunt murdare ci doar trebuie putin clatite, alegeti programe de spalat cu apa rece. Astfel masina de spalat va consuma mult mai putina energie electrica fata de cum ar consuma cand ar trebui sa incalzeasca apa la 60 sau 90 de grade Celsius.

Folositi cantitatea potrivita de detergent. Multi dintre noi avem tendinta de a umple cu varf spatiul destinat detergentului de la masina de spalat. Faptul ca punem mai mult detergent nu inseamna ca vor iesi hainele mai curate, mai ales daca folosim programe scurte. Ci dimpotriva, este foarte posibil sa ramana detergent nedizolvat si sa scoatem hainele pline de margele albe de detergent.

Nu trebuie sa folosim Calgon sau alte produse anticalcar la fiecare spalare. Sunt eficiente, au rolul lor, dar folosindu-le prea des doar cheltuim banii degeaba. Cel mai util mod de folosire al produselor anticalcar este urmatorul: la 2-3 spalari consecutive le folosim, apoi urmatoarele 5 spalari nu folosim. Astfel nu apuca sa se depuna calcarul si nici nu cheltuim banii in zadar.

Cele mai bune masini de spalat rufe si mai noi au tehnologii foarte eficiente, Aqua Bubble, SteamCure, Ecosilence etc, fiecare tehnologie aparte avand rolul sau, crescand eficienta in spalare si stoarcere.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *