Casa-Gradina

Despre usile metalice

Recomanda informatia!

“Acasa” este locul in care ne simtim intotdeauna in siguranta, dar pentru ca nivelul de siguranta sa fie unul mare trebuie totodata sa laum cateva masuri importante in acest sens. Care sunt acestea? Pai in primul rand am putea incepe cu schimbarea usilor, sa trecem de la cele obisnuite la unele mult mai durabile cu este cazul usilor metalice.

Usile metalice sunt cele care indeplinesc cel mai adesea functia usilor de la intrarea in locuinta, intrucat aceste usi si elemente de siguranta metalice care le insotesc sunt intotdeauna cele care vor fi in masura sa asigure o inalta rezistenta la spargeere sau intrarea prin efractie, dar si numeroase alte avantaje in acest sens, cum ar fi: au proprietati ignifuge si astfel este foarte greu sa ia foc, beneficiind totodata si de proprietati de izolare fonica la nivelul locuintelor. Ele nu permit patrunderea in locuinte a mirosurilor straine, beneficiind totodata de un nivel superior de rezistenta impotriva factorilor externi.

Pe de alta parte, usile metalice sunt acelea care vor conferi unei locuinte un frumos aspect, reusind sa se incadreze intotdeauna in decorul unei case. Ele pot fi folosite oriunde: ca usi pentru apartament, usi pentru casa, usi pentru birouri sau fabrici. In prezent, usile metalice sunt cele care le vor inlocui pe clasicele usi din lemn si in timp se vor incadra cu siguranta si in interiorul locuintelor.

Daca pana nu demult, clientii nu prea aveau foarte multe posibilitati de a alege usi metalice foarte bune, in prezent aceasta piata s-a dezvoltat foarte mult si clientii au acum la dispozitie modele de usi dintre cele mai diverse, o paleta de culori variata, de diferite marimi si grosimi.

Mai mult de atat, grosimea unei usi din metal este foarte importanta, intrucat acesta va fi principalul criteriu care va influenta nivelul de rezistenta al usii in cazul unei spargeri. Totodata usile metalice vin insotite si de numeroase alte elemente care ii sporesc acestea rezistenta si nivelul de siguranta. In primul rand este importanta detinerea unui sistem anti spargere, caz in care la procesul de fabricare al usilor sa fie introduse foi blindate. De asemenea, se poate avea in vedere si sistemul cu lacat ce va fi atasat unei usi metalice. Acesta este pozitionat undeva in interiorul usii metalice si se va bloca in momentul in care cineva ar incerca sa intre prin efractie intr-o locuinta.

Nu trebuie insa sa uitam nici de dispozitivele anti scoatere ce sunt intalnite la nivelul unei usi metalice. Acestea sunt cele care vor impiedica scoaterea usii din balamale cand sunt taiate.

Tinand cont de toate aceste asepcte, se va reusi la nivelul unei locuinte sa se obtina siguranta maxima si nimeni nu va avea de suferit din acest motiv. 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *