Casa-Gradina

Despre ferestrele din geam termopan

Recomanda informatia!

Exista numeroase motive pentru care am putea achizitiona ferestre din termopan, cum ar fi aspectul estetic pe care acestea vor fi in masura sa il confere oricarei locuinte sau caracteristicile foarte bune de izolator termic si fonic de care acestea dispun, astfel incat vor putea asigura mereu cele mai bune conditii ale confortului in cadrul spatiului in care vor fi instalate.

Indiferent de alegerea pe care o vor face, ferestre confectionate din PVC sau aluminiu, ei vor trebui mai intai sa tina cont de cateva criterii deosebit de relevante in acest sens cum ar fi urmatoarele:

Tipul de geam utilizat. Desi multor clienti li se poate parea ciudat, ei bine exista mai multe tipuri de geamuri care pot fi folosite si care vor fi in masura sa asigure nivelul potrivit al confortului, acela pe care clientii si l-ar putea dori.

Cel mai des intalnit este geamul mat, deoarece este si cel mai ieftin dintre toate si asigura un bun nivel de izolare la nivelul unei incaperi. Pentru clientii care isi doresc un nivel superior de izolare termica, acestia vor avea la dispozitie tipurile de geamuri cu sticla Low-E ce vor impiedica patrunderea radiatiilor ultraviolete din timpul veriii. Alte tipuri de sticla cu rol decorativ la nivelul unei locuinte, dar care in acelasi timp va putea proteja interiorul unei locuinte de privirile curioase ale trecatorilor este geamul cu sticla ornamentala sau geamul reflexiv.

De asemenea se va acorda apoi o atentie deosebita asupra procesului de montare al geamurior din termopan, pentru ca in functie de cat de bine a fost realizata montarea ferestrelor va putea fi resimtit si nivelul confortului la nivelul spatiului in care au fost acestea instalate.

Totodata si culoarea termopanelor este importanta si aceasta poate influenta uneori nivelul pretului pe care clientii il vor plati. Desi cel mai adesea sunt intalnite profilele de culoare alba, clientii au totusi la dispozitie cateva variante de culori care vor fi in masura sa se incadreze perfect cu decorul unei locuinte si in modul aceste clientii sa poata alege ceea ce ii avantajeaza mai mult. Intre variantele de culori pe care le vor avea la dispozitie se numara diferitele nuante de lemn: mahon, stejar, brad sau clasicul argintiu. Pretul variaza asadar in functie de culoare.

Se va tine cont de asemenea si de aramtura intrucat aceasta reprezinta partea de la nivelul unei ferestre care va influenta durabilitatea ferestrelor din termopan. Specialistii in termopane recomanda ca aceasta sa fie facuta rectangulara, astfel incat sa poata fi evitate problemele de dilatare si contractie ce pot aparea o data cu trecerea timpului.

Nu in ultimul rand, clientii nu vor uita de feronerie si tinandu-se cont de acest aspect o fereastra va putea fi mai usor sau mai greu manevrabila.

Avand in vedere toate aceste detalii, un client va putea reusi in final sa aleaga cele mai bune ferestre pentru casa sa, acelea care vor dura o lunga perioada de timp si ii vor asigura cele mai bune conditii ale confortului, un nivel superior al izolarii termice si fonice.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *