Casa-Gradina

Treburile casnice din perioada Craciunului

Recomanda informatia!

Craciunul se apropie foarte rapid, iar asta nu inseamna doar distractie si voie buna. Multi dintre noi avem o multitudine de lucruri de facut in preajma sarbatorilor, printre care si \\\’curatenia generala\\\’ cu care ne-am obisnuit inca din copilarie.

Curatenia de Craciun. Cum ne aflam la sfarsitul lunii Noiembrie, ar cam fi cazul sa ne gandim serios la sarcinile casnice ce tin de curatenie si ingrijire. Acestea ar trebui strabatute in urmatoarele saptamani, ca de Craciun sa ne bucuram de o locuinta curata si proaspat decorata. Daca timpul nu ne permite sa batem covoarele si sa le spalam, ar cam fi cazul ca in urmatoarele saptamani sa facem o rezervare la spalatoriile profesionale. Si chiar accentuez cuvantul \\\’rezervare\\\’, deoarece in aceasta perioada spalatoriile vor fi foarte aglomerate. In perioada aceasta nu prea este timp de lucrari de redecorare ale apartamentului sau alte lucruri asemanatoare. Nici nu prea se recomanda varuirea peretilor pe timp de iarna, fiindca peretii sunt reci, iar varul nu se prinde cum ar trebui. Obiectivul principal este sa avem locuinta curata si pregatita pentru sarbatorile de iarna.

Decoratiunile. Din moment ce ai terminat cu…curatenia, este timpul sa te apuci de decoratiuni. Daca nu dispui inca de decoratiuni frumoase si moderne, atunci primul pas este sa mergi la cumparaturi. In ziua de astazi cumparaturile nu mai sunt chiar o sarcina neplacuta care iti mananca mult timp. Asadar, daca nu dispui de prea mult timp, poti sa iti cumperi decoratiuni de Craciun prin intermediul magazinelor online. Nemafiind nevoita sa cutreieri supermarketurile pentru a gasi globurile sau betelele potrivite.

Bradul de Craciun. Si din acest punct de vedere trebuie sa ne pregatim din timp. Mai ales daca dorim sa cumparam un brad frumos si la un pret acceptabil. Unii asteapta pana in ultimele zile pentru a cumpara un brad…cu speranta ca il vor gasi mai ieftin. Insa de cele mai multe ori, in ultimele zile raman nevanduti doar brazii mai putin aspectuosi. Nu zic ca trebuie sa cumparati bradul de Craciun de la 1 Decembrie, insa dupa data de 15, ar tebui sa incepeti sa cautati bradul ideal.

Cei mai multi dinte noi folosesc decoratiunile din anii precedenti, insa o tenta de culoare si de noutate nu strica niciodata. Cand vine vorba de decoratiuni, tot timpul se gaseste ceva in plus de cumparat.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *