Casa-Gradina

Cum se utilizeaza corect un carucior pentru copii

Recomanda informatia!

Indiferent de cat de sofisticat si bun este un carucior, pentru a te asigura ca bebelusul tau este mereu in siguranta, sunt necesare a fi respectate cateva reguli.

Atentie la locul de depozitare

Unii parinti tin caruciorul afara in curte, in beci sau balcon neinchis. Daca aceste locuri nu sunt suficient de bine igienizate sau sunt frecventate de animale, exista posibilitatea sa se contamineze caruciorul cu diferiti germeni, fapt care creste foarte mult riscul aparitiei unei infectii.

Nu lasa nou nascutul nesupravegheat in carucior

Aceasta problema poate fi intalnita mai ales la carucioarele ce au un scaun orientat catre inainte si manerul in spate, astfel incat persoana care impinge caruciorul nu va putea vedea ce face bebelusul in carucior. Exista carucioare care au partea din spate a copertinei transparente sau maner reversibil, ceea ce ajuta la supravegherea copilului. Daca parintele nu este atent pot aparea riscuri la coborarea unei pante, cand copilul poate cadea din carucior, sau atunci cand bebelusul are o jucarie sau mancare in mana si se poate ineca.

Atentie la greutatea din cosul de sub carucior si la bagajele atarnate de maner

Fiecare producator recomanda in cazul carucioarelor ce au geanta pentru bagaje dedesubt sa nu se depaseassca o anumita greutate. In afara de riscul de a se deteriora caruciorul, o greutate prea mare poate modifica centrul de greutate si il poate dezechilibra. Aceeasi problema apare si daca agatam sacosele cu cumparaturi de manerele caruciorului.

Nu tineti copilul in carucior cand coborati scarile

Cei care stau la bloc si nu au lift intampina o problema atunci cand coboara sau urca scarile. Unii sunt tentati sa lase copilul in carucior si sa urce caruciorul cu totul, insa astfel creste riscul unui accident. Cea mai buna solutie este sa luati caruciorul intr-o mana si copilul in cealalta, asta daca aveti un carucior usor, sau lasati caruciorul in interiorul blocului sau in grija unui vecin si dupa ce urcati copilul coborati si dupa carucior.

Daca nu ati cumparat inca un carucior dar aveti nevoie de unul, trebuie sa stiti ca foarte multi parinti prefera acest tip de carucior abc design 3 tec fiindca este foarte ieftin si bun.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *