Casa-Gradina

Avantajele si dezavantajele chiriei in Bucuresti

Recomanda informatia!

Chiria in Bucuresti pare sa fie raspunsul corect pentru foarte multi tineri care au nevoie de o locuinta. Exista destul de multe inchirieri apartamente Bucuresti si preturile nu sunt chiar foarte mari. Evident, apar o multime de intrebari inainte de a inchiria un apartament: merita? Nu este mai bine sa optezi pentru un credit de casa? Pana la urma, este mult mai indicat sa ai o proprietate. Sau nu?

Vom incerca sa descoperim avantajele si dezavantajele chiriei, in asa fel incat sa putem lua cea mai buna decizie in momentul in care avem nevoie de o locuinta.

Avantajele chiriei 

Inchirierea unui apartament iti ofera libertate. Poti sa te muti oricand, nu esti obligat sa suporti neregulile din scara in care ai ajuns sa stai si nu depinzi de absolut nimeni. Pe langa asta, inchirierea nu iti aduce prea multe responsabilitati. De intretinerea blocului si a apartamentului, la nivel mare, se ocupa proprietarul, reparatiile sunt facute tot de acesta iar riscurile chiriasului sunt minime. In cazul unei inundatii, in cazul unui cutremur sau in cazul unui alt element natural, cel care plateste este proprietarul.

De cele mai multe ori, apartamentele sunt mobilate si utilate, asadar, sunt eliminate o multime de cheltuieli care in mod normal ar fi frecvente la un apartament achizitionat.

Cel mai mare avantaj al inchirierii este, insa, libertatea, pe care am amintit-o mai sus. Te poti muta in functie de locul de munca pe care il ai, ai posibilitatea de a-ti creste sau a-ti scadea nivelul de confort, in functie de buget si te bucuri din plin de deciziile pe care le iei.

Dezavantajele chiriei

Este evident faptul ca foarte multi oameni aleg sa achizitioneze apartamente. Este o decizie normala, pe termen lung, in conditiile in care iti asigura, la un moment dat, o proprietate. In chirie nu poti sa devii vreodata proprietar iar banii cheltuiti nu au o valoare pe termen lung. De asemenea, in chirie nu poti sa faci modificari majore la locuinta, fara sa il intrebi pe proprietar si ai anumite limitari.

Per total, insa, chiria pare a fi o solutie mai buna. De regula, rata pentru un apartament este mai mare decat chiria, asadar, banii in plus pot fi stransi in timp si pot fi transformati intr-un business sau in ceva cu adevarat profitabil.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *