Animale

Cum ingrijim un caine bolnav

Recomanda informatia!

Cainele este cel mai prezent animal de companie din casele romanilor. Insa nu este suficient sa il hranim si sa il scoatem afara, trebuie sa stim sa actionam si in cazul in care acesta se imbolnaveste. Cainii pot fi expusi in mod frecvent la rani sau probleme de sanatate diverse. Pentru a te asigura de faptul ca iti ingrijesti in mod adecvat cainele bolnav este important sa fii cat mai bine informat cu privire la starea sa de sanatate. Te poti documenta in acest sens pentru a-ti imbogati cunostintele cu privire la anatomia cainilor, a bolilor de care acestia pot suferi precum si simptomele acestora.

Numeroase sunt patologiile canine, mergand de la boli infectioase si bacteriene pana la alergii. Prietenul nostru cu patru labe trebuie sa beneficieze de cea mai buna ingrijire in cazul in care se imbolnaveste, fie acasa, fie la veterinar.

In functie de suferinta sa, este imperativ sa stabilesti un plan de atac pentru a vindeca cainele. Dupa ce ai recunoscut semnele evocatoare de boala este vremea sa iei initiativa pentru a-i permite cainelui sa se puna cat mai repede pe picioare.

  • daca te afli in prezenta unui eventual caz de alergie si ca simptomele observate duc intr-acolo – reactiile epidermice de exemplu – cel mai bine ar fi sa apelezi la un veterinar care va stabili un diagnostic precis si va oferi tratamentul adaptat.
  • Daca cainele are o artroza, o boala articulara este necesar sa ii oferi un tratament medicamentos si terapie prin miscare.
  • In cazul unei boli virale periculoase precum turbarea trebuie sa fii in masura sa urmezi un protocol de securitate care va impedica anturajul si pe tine insuti sa contactezi aceasta maladie.
  • Daca cainele este ranit la nivelul labutelor, poti remarca acest lucru cu usurinta atunci cand se deplaseaza. Poti aplica un produs dezinfectant pentru a evita o eventuala infectie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *