Animale

Chinchilla si alte animale

Recomanda informatia!

Specialistii ne spun ca este posibil sa obisnuim chinchilla cu alte animale domestice, cu exceptia celor considerate pradatoare: serpi si pasari. Insa posibil nu inseamna si “usor”, totul depinde de situatii, de specii si, nu in ultimul rand de stapan.

Chinchilla si alte rozatoare

Un chinchilla ar trebui sa coabiteze fara probleme cu majoritatea rozatoarelor lagomorfe, iepuri, hamster sau cobai. Accepta chiar si sa isi imparta cusca cu acestea. Doar veverita ar putea reprezenta uneori o sursa de dificultati, chinchilla putand fi speriat de vivacitatea acesteia.
Insa, coabitarea in aceeasi cusca nu este recomandata de specialisti din motive alimentare. Rozatoarele noastre daca mananca in acelasi loc cu un chinchilla pot avea grave probleme intestinale precum constipatie sau diaree.

Chinchilla si pisicile

Oricat de ciudat pare acest lucru, un chinchilla nu este speriat de pisici. Insa, aceasta are un comportament diferit de cel pe care il prezinta in prezenta altor rozatoare (sobolan, hamster, soarece, veverita de Coreea, etc). Un chinchilla ar putea provoca un comportament de vanatoare la pisica: apropiere mascata si atac. In schimb, chinchilla nu declaseaza niciul fel de reactie agresiva.

Chinchilla si cainii

 

Si in acest caz este posibila coabitarea intre cele doua specii insa nu exista exemple de prietenii afectuoase intre un caine si un chinchilla. Trebuie sa tinem cont de rasa cainelui in special. Cainii de vanatoare reprezinta un pericol pentru chinchilla spre deosebire de ciobanescul german care, chiar daca este mare, nu risca sa ii faca vreun rau.

Un alt factor determinant este, bineinteles, gradul de obedienta al cainelui si autoritatea stapanului vis-à-vis de el. Acesta din urma este singurul in masura sa determine daca cainele sau poate locui fara probleme impreuna cu un chinchilla, daca va fi acceptat de caine sau il va trata ca pe un intrus.

Si varsta celor doi protagonist poate avea o influenta considerabila insa nu exista reguli stricte in aceasta privinta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *