Animale

Ce infectii pot transmite cainii si pisicile de companie?

Recomanda informatia!

Ne iubim animalele de companie si este cat se poate de normal sa fie asa. Cu toate acestea, daca nu le ingrijim asa cum trebuie acestea pot sa transmita anumite boli catre oameni. Daca ai un copil mic, este bine sa te asiguri ca animalele din casa sunt 100% sanatoase. Din fericire, exista o multime de pastilute, precum Clavaseptin, care vindeca sau previn anumite probleme la caini si pisici, insa pentru a le putea administra trebuie sa mergi, in primul rand, la un medic veterinar si apoi sa le cauti intr-un pet shop online.

Care sunt cele mai frecvente infectii si probleme pe care le pot transmite cainii si pisicile catre oameni?

Pentru a putea preveni, trebuie sa stii in primul rand care sunt riscurile pe care ti le asumi in momentul in care ai  un animal de companie.

Modul de transmitere al bacteriilor si infectiilor de la animal la om este prin par, saliva sau fecale, dar si prin zgarieturi si muscaturi. In general, cele mai frecvente probleme de acest fel sunt urmatoarele:

  • transmiterea de campylobacter. Campylobacter este o bacterie ce se afla in fecalele animalelor si odata ce ajunge in organismul uman cauzeaza dureri abdominale, diaree si febra. Bacteria poate sa fie prezenta la caini, pisici, pasari, hamsteri si la animalele de ferma.
  • Transmiterea de Bartonella henselae. Se numeste si febra zgarieturii pisicii si se transmite de la pisica la om prin zgarietura sau muscatura. Asa cum ii spune si numele, genereaza febra, dar si alte simptome cum ar fi durerile de cap si inflamarea ganglionilor.
  • Rabia. Este una dintre cele mai de temut probleme transmise de animale. Aceasta se transmite prin muscatura sau prin contactul salivei animalului infectat cu o rana deschisa si generaza foarte multe probleme. Din fericire, cazurile de rabie sunt rare, mai ales atunci cand vine vorba despre boala luata de la animalele de companie, in conditiile in care vaccinurile impotriva acestei probleme sunt raspandite in toata lumea.
  • Pecinginea. Este un virus care genereaza o zona uscata pe corp, solzoasa si rotunda. De regula, copiii pot fi infectati cu acest virus daca ating un caine sau o pisica infectata. Vindecarea acestei probleme se face destul de usor, cu medicamente antifungice achizitionate din farmacie, pentru oameni si din pet shop sau o farmacie veterinara pentru animale.

Numarul infectiilor poate sa continue si nu sunt deloc placute. Din fericire insa, majoritatea acestor probleme pot fi prevenite atata vreme cat animalele de companie sunt duse frecvent la medicul veterinar si sunt tratate in momentul in care apare o problema. Nu este recomandat sa fie administrate pastile din petshop-uri fara sfatului unui medic!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *