Animale

Copiii si animalele de companie

Recomanda informatia!

Majoritatea copiilor cer, la un moment dat, un animal de companie parintilor lor, cel mai adesea un caine sau o pisica. Insa, inainte de a accepta ideea de a cumpara un animal de companie trebuie sa gandesti serios problema, sa tii cont de anumiti factori. O astfel de decizie nu se ia de pe o zi pe alta. Iata care sunt factorii de care trebuie sa tii cont in alegerea unui animal de companie pentru copilul tau.

Avantajele animalelor de companie pentru copil. Inca de mic, copilul va fi tentat sa urmeze cainele sau pisica in timpul deplasarilor sale, motricitatea sa globala fiind astfel stimulata. Acelasi lucru se poate spune si despre limbajul sau in momentul in care incepe sa vorbeasca, ii va fi mult mai usor. Inca de la doi ani, cainele sau pisica poate inlocui un prieten, ii poate tine companie acestuia, sa devina partenerul de joaca al acestuia. Copilului ii va placea sa alerge prin casa dupa animal, sa ii prinda de coada, etc. In momentele mai dificile sau in momentele fericite, animalul va deveni confidentul copilului.

O responsabilitate. Chiar daca animalul de companie are o multime de beneficii, acesta este o realitate de care trebui sa tii cont in permanenta – trebuie ranit, trebuie scos afara, trebuie ingrijit, dus la veterinar. Achizitionarea unui animal de companie reprezinta prin urmare o achizitie pe termen lung. Pentru a-si convinge parintii sa ii cumpere un animal copilul va promite ca se va ocupa de el 100%. Insa, dupa cateva zile, cu siguranta acest entuziasm va trece incetul cu incetul.

Ce animal sa alegi? Animalul de companie trebuie ales cu grija. Unii caini nu vor aprecia sa ramana singuri in casa cand stapanii lor sunt plecati la munca sau cu treaba. Unii au nevoie de mai multa miscare in timp ce unii au nevoie de mai mult spatiu. O pisica necesita mai putina ingrijire decat cainele insa isi lasa parul peste tot. Analizand stilul de viata si modul in care iti organizezi viata poti determina cu mai mare usurinta animalul de companie potrivit.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *