Diverse

De ce te simti obosit/a mereu? Motive care ar putea explica asta

Recomanda informatia!

Sa te simti obosit/a din cand in cand este un lucru perfect normal. Oboseala este destul de frecventa la multi oameni. Dar problema apare cand te simti mereu obosit/a. In acest caz, ceva nu merge si trebuie sa incerci sa evaluezi care ar putea sa fie motivele pentru care te simti obosit/a pentru a gasi o solutie si un stil de viata mai potrivit.

Te trezesti foarte tarziu. Foarte multa lume crede urmatorul lcuru- cu cat te trezesti mai tarziu, cu atat esti mai odihnit. Dar nu este cazul. Cei care se trezesc mai devreme se simt mai destinsi, mai calmi si mai senini in timpul zilei. Iar persoanele cele mai energice si mai active sunt cele care se trezesc devrme dimineata.

Ai un regim alimentar nesanatos. Un exces de glucide si o carenta in proteine poate cauza o stare de oboseala care se poatre agrava. Chiar daca alimentele fainoase sunt excelente pentru cele mai delicioase preparate si furnizeaza rapid energie, corpul le reduce in zahar si duce la marirea concentratiilor sanguine. Pancreasul a trebui sa produca astfel un nivel ridicat de insulina si se va consuma foarte multa energie.

Ai un ritm de viata sedentar. Daca nu faci nimic, te vei obosi foarte mult, oricat de paradoxal ar suna asta. O viata sedentara nu este un lucru placut si se poate transforma intr-o oboseala cronica.

Nu te expui destul la lumina soarelui. Soarele este necesar pentru corp. Daca te vei bronza devreme dimineata si la sfarsitul amiezii vei produce un nivel adecvat de vitamina D. Iar lumina soarelui permite corpului sa ramana in cea mai buna stare de sanatate.

Nu dormi bine. Corpul are nevoie de 7-8 ore de somn reparator in care creierul si celelalte organe sa isi indeplineasca functiile reparatoare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *