Diverse

Dezvoltarea personala si profesionala

Recomanda informatia!

 

Dezvoltarea personala si profesionala fac parte adesea din preocuparile si obiectivele noastre. La un moment dat simtim nevoia unei schimbari in viata noastra sau dorim sa evoluam pe plan profesional si personal.

Abordari centrate pe dezvoltarea personala au cunoscut o crestere in Statele Unite in anii 50 – 60 si in Europa, intre anii 60 – 70.   Au fost abordari multiple, iar acum numim “dezvoltare personala” orice proces de schimbare in care o persoana se autoresponsabilizeaza sa inteleaga si sa stimuleze sau sa puna in pratica moduri de gandire, credinte, convingeri si comportamente in viata de zi cu zi.

Dezvoltarea personala, nu este considerata psihoterapie, desi aceasta constituie un aspect. Metodele sunt destinate in primul rand producerii anumitor modificari cognitive si comportamentale, care sa conduca subiectul la o mai mare autonomie si la o crestere a potentialului.

In ultimul timp, companiile propun angajatilor si managerilor cursuri si traininguri de dezvoltare profesionala si personala, cu scopul de a-si dezvolta potentialul si de a atinge obiectivele mai usor. Investitia in angajati este o investitie in succesul companiei.

Cartile, cursurile sau seminariile care au ca subiect dezvoltarea profesionala si personala au din ce in ce mai mult succes in ultimii ani.  Se observa o tendinta spre perfectionare, spre excelenta, eficienta.

Daca doresti sa evoluezi pe plan profesional si personal, trebuie sa iti pui mai intai niste intrebari esentiale : Cum sa identific domeniile mele de dezvoltare si ce masuri concrete sa iau pentru a schimba comportamentul meu? Cum sa aleg dintre metodele propuse cele mai potrivite pentru nevoile mele, evitand capcanele? Cum sa imi construiesc planul meu de dezvoltare personala si profesionala?

Urmatorul pas il reprezinta identificarea tuturor instrumentelor necesare pentru procesul de dezvoltare personala si profesionala, identificarea resurselor necesare pentru a actiona cat mai eficient si atingerea unui echilibru intre viata personala si profesionala.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *