Xiaomi, Oppo, Vivo: marii constructori sunt pregatiti sa renunte la Android pentru HarmonyOS?

Recomanda informatia!

Se pare ca Xiaomi, Oppo si Vivo ar fi interesati de HarmonyOS, sistemul de exploatare pus la punct de Huawei. Cel putin asta sustine un leaker reputat pe Weibo, principala retea sociala chinezeasca.

Dupa cum stiti, Huawei se ambitioneaza sa ofere o veritabila alternativa pentru Android cu HarmonyOS. Momentan, sistemul de operare este in faza beta, o faza care urmeaza sa fie implementata pe mai multe telefoane Huawei incepand cu iunie 2021. Incepand cu aceasta data, Huawei intentioneaza sa integreze HarmonyOS pe numai putin de 300 de milioane de aparate pana la sfarsitul anului 2021.

In plus, conform unui leaker reputat pe reteaua sociala chinezeasca Weibo, mai multi constructori chinezi si-ar fi manifestat interesul pentru sistemul de operare al firmei din Shenzen.

Xiaomi, Oppo si Vivo se gandesc la HarmonyOS in cazul unor probleme cu licenta Android

Acestia ar fi contactat deja constructorul Huawei pentru a adapta acest sistem de operare pe aparatele lor. Insa, conform declaratiilor oficiale, niciun constructor din cei mentionati nu isi doreste o migrare definitiva spre acest sistem de operare. Marcile considera HarmonyOS o optiune potentiala in cazul in care vor intampina probleme cu licenta Android.

Dezvaluirile acestui leaker ne duc cu gandul la o alta actualitate. Cei de la PhoneArena dau asigurari ca mai multi constructori chinezi au abordat constructorul Huawei. Cu putin timp inainte de aparitia acestei vesti, Huawei anuntase deja ca intentioneaza sa propuna HarmonyOS tuturor constructorilor de telefoane interesati, dornici sa se emancipeze si sa renunte la Android la un moment dat. Aceasta declaratie se pare ca a avut ecou in randul fabricantior chinezi, ingrijorati sa nu ajunga si ei pe lista neagra la randul lor, cum s-a intamplat cu Huawei si sa isi piarda licenta Android. Ramane de vazut daca acest lucru se va intampla sau nu. In viitor vom avea cu siguranta mai multe informatii.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *