Diverse

Teodor Baconschi, unul dintre pilonii PMP

Recomanda informatia!

Teodor Baconschi este dintre cei mai de seama oameni politici de la noi. Acesta s-a remarcat in timpul guvernului Boc, atunci cand a fost ministru de externe al Romaniei in perioada 2009 – 2012. Baconschi s-a nascut in anul 1963, si-a luat doctoratul la Sorbona si a obtinut apoi o multime de premii si distinctii pentru activitatile sale din afara tarii.

De asmenea Baconschi a publicat si mai multe carti de filosofie si religie, activitatea publicistica fiind o traditie in familia Baconschi, intrucat tatal fostului ministru a fost un poet si prozator cunoscut. Printre cartile cele mai cunoscute de Teodor Baconschi se numara “Rasul Patriarhilor. O antropologie a deriziunii in patristica rasariteana” si cea mai recenta carte a sa “Legatura de chei. O marturie diplomatica”. Ca o paranteza, pe langa activitatea culturala, Teodor Baconschi are si o prezenta importanta in online, dovada in acest sens fiind canalul oficial de Tumblr Teodor Baconschi.

Care a fost contributia lui Teodor Baconschi la nasterea Partidului Miscarea Populara

Dupa ce a fost unul dintre cei mai importanti politicieni din Partidul Democrat-Liberal, Teodor Baconschi s-a alaturat proiectului politic demarat de Traian Basescu si a devenit membru cofondator al Partidului Miscarea Populara, partidul oamenilor in blugi, asa cum l-a catalogat fostul ministru Elena Udrea.

Demersul pentru infiintarea PMP a inceput pe data de 26 martie 2013 atunci cand a luat nastere Fundatia Miscarea Populara. Aceasta fundatie avea ca in iulie 2013, sa lanseze neoficial partidul PMP, care il avea drept presedinte pe Eugen Tomac. Ulterior, pe data de 29 ianuarie Partidul Miscarea Populara a luat nastere in mod oficial.

In ceea ce priveste orientarea politica, PMP se situeaza spre centru dreapta, liderii partidului mentionand ca se doreste ca PMP sa reprezinte oamenii din clasa de mijloc si sa se identifice drept o grupare politic ace apara interesele oamenilor cinstiti din Romania. De mentionat ca PMP candideaza la alegerile europarlamentare din aceasta primavara, pe lista PMP aflandu-se nume importante precum Cristi Preda, Teodor Paleologul sau Teodor Baconschi. Despre alegerile europarlamentare, Teodor Baconschi si-a mulat mesajul de precampanie, mentionand ca obiectivul partidului este atingerea unui procent format din doua cifre.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *