Diverse

Puterea lui a fi tu insuti

Recomanda informatia!

A repera o persoana cu carisma este destul de usor. A fi tu insuti o persoana carismatica nu este chiar atat de simplu. Esenta fundamentala a generarii carismei este o calitate pe care toti oamenii cu farmec o au in comun: inteleg puterea de a fi ei insisi.

Puterea personalitatii tale este puterea succesului tau personal. Ceea ce este posibil sa nu realizezi in acest punct este ca deja ai aceasta putere si ca este doar un singur lucru care te separa de aceasta: gradul de constientizare.

O mare parte a calatoriei tale spre devenirea carismatica este sa intelegi mai bine cine esti cu adevarat, ceea ce este, evident, foarte important. Deoarece scopul tau este sa devii o persoana fermecatoare si placuta celor din jur, in primul rand trebuie sa iti dezvolti aceasta intelegere adevarata a ceea ce esti ca personalitate si de ce esti capabil cu adevarat.

Intr-un anumit sens, aceasta autodescoperire pare, la prima vedere, complicata, dar, in realitate, este nevoie de a intelege ceea ce nu esti cu adevarat. Unul dintre motivele pentru care nu poti fi o persoana sociala de succes este ca incerci sa pari altceva decat esti in realitate si asta pentru ca iti creezi presupuneri inexacte cu privire la locul tau in lume.

Multi oameni esueaza in a fi carismatici, in modul in care ar trebui si ar fi capabili, prin simplul fapt ca si-au impus limite false cu privire la capacitatea si potentialul propriu. Nu isi dau seama cu adevarat ca au capacitatea de a fi carismatici mai mult decat o fac deja. Nici macar nu stiu cine sunt cu adevarat. Trec prin viata cu o perceptie distorsionata a realitatii si au opinii incomplete si inexacte despre propria persoana.

Conditionarea sociala este un motiv serios al aparitiei acestor false limitari. Este o programare acceptata in necunostinta de cauza, ca rezultat al unei experiente de viata capatate din surse externe de influienta. Surse ca ziare, reviste, filme, familie, prieteni, angajatori sau publicitate (lista este cu mult mai lunga), iti ofera o imagine a ceea ce ai putea fi, fara a tine seama de unicitatea adevaratei tale esente. Cu cat conceptele si imaginile generate de aceste surse sunt repetate mai mult, cu atat mai puternic si mai mult te influienteaza si te separa de adevaratul “tu”.

Prin adevarata natura a modului in care functioneaza mintea umana, cu cat o idee specifica sau un gand sunt afirmate mai mult, devine mai usor sa le accepti ca adevar absolut. Totul se intampla in momentul in care experimentezi un anumit lucru la nivel fizic. Orice impresie pe care ti-o faci prin intermediul celor cinci simturi (vaz, auz, tactil, gust sau miros), genereaza un gand sau o idee in mintea ta. Consecintele sunt atat la nivel constient, cat si la nivel subconstient. O lege fundamentala a mintii umane spune ca ori de cate ori constientul si subconstientul sunt in conflict, invariabil va avea castig de cauza subconstientul. Iar subconstientul este cel responsabil de stocarea acestor programe pe care ni le ofera sursele mentionate mai sus.

Gandeste-te… tot ceea ce ai experimentat vreodata, intr-o forma sau alta, influienteaza modul in care vezi lumea din jurul tau. Conditionarea sociala restrictioneaza sever potentialul interactiv si interpersonal al fiecaruia dintre noi, mai mult sau mai putin. Aceasta programare este peste tot in jurul tau si te insoteste inca de la nastere.  Realitatea noastra este determinata de lucrurile pe care ne focusam (si credem in ele), implicand emotie si convingere.

Revenind la personalitatea carismatica, aceasta nu reactioneaza automat intr-o anumita directie, doar pentru ca oricine altcineva ar face-o, ci functioneaza dupa ideea de a fi ea insasi. O personalitate carismatica are mereu preferintele sale proprii si nu se ascunde in spatele anumitor tipare general acceptate. Comportamentul acesteia este intotdeauna direct si reflectat cu claritate in ceea ce gandeste si simte.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *