Diverse

Criteriile de luat in calcul in alegerea unui scaun auto pentru copii

Recomanda informatia!

Nu mai este un secret pentru nimeni ca parintii pun pe primul loc siguranta copiilor, iar alegerea unui scaun auto potrivit reprezinta primul pas pe care il puteti face pentru a preveni eventualele accidente. Statistic vorbind, s-a dovedit eficacitatea unui astfel de scaun, inventie care a salvat de-a lungul timpului multe vieti in randul copiilor.

Provocarea vine atunci cand piata vine cu tot felul de solutii, de modele, de idei, iar parintele devine confuz, printre atatea oferte. Iata cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand porniti in cautarea unui scaun auto pentru copilul dumneavoastra:

Varsta si greutatea copilului. Pentru a raspunde nevoilor clientilor, producatorii scot la vanzare diferite tipuri de scaune care au ca prim criteriu de diferentiere varsta si greutatea. In cazul nou-nascutilor care cantaresc pana in 9 kilograme, exista asa-zisele „cosulete” sau „scoici”, care se asaza cu fata in directia opusa sensului de mers. Spatarul are o inclinatie de 135 grade, fiind special dezvoltate pentru a proteja coloana vertebrala fragila a bebelusilor. Cand copilul creste, puteti opta pentru un scaun auto grupa 0-1(0-18 kg) sau 1-2-3 (9-36 kg).  In acest sens va recomandam scaune auto pentru copii de pe magazinul online iBebe.

Inaltatorul este recomandat copiilor cu o greutate cuprinsa intre 18 si 36 kg. Dat fiind faptul ca nu beneficiaza de centuri, nu este indicat sa va grabiti cu achizitionarea unuia.

Puteti renunta la inaltator atunci cand copilul sta suficient de confortabil pe spatar si atinge cu picioarele podeaua. Centura de siguranta nu trebuie sa treaca peste gatul copilului, in timp ce partea de jos trebuie sa se aseze peste coapse, si nu peste abdomen. In general, acest lucru se intampla la varsta de 8-12 ani, cand cel mic are o greutate de 35 kilograme si o inaltime de 1,45 metri.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *