Sanatate-Medicina

Cum tratezi abcesul dentar

Recomanda informatia!

Un abces dentar este o infectie dureroasa la radacina unui dinte sau între gingie si un dinte si este cauza cea mai frecventa a durerilor dentare severe. Alte cauze ale abceselor sunt traumatismele la dinte si gingivita sau boli ale gingiilor.

Tratamentul pentru un abces dentar are in vedere strategii pentru eliminarea infectiei, pastrarea dintelui si prevenirea complicatiilor.
Pentru a elimina infectia poate fi necesar drenajul. Realizarea acestuia se poate face printr-o interventie chirurgicala de canal poate fi recomandata pentru a elimina orice tesut bolnav dupa ce infectia a disparut. Se poate face si obturatie de canal pentru a trata si salva de la extractie un dinte infectat sau care prezinta carii profunde, in cadrul careia pulpa dintelui (compusa din vase de sange si nervi) este extrasa. Uneori se recomanda extractia dintelui. Un alt mod de a drena abcesul ar fi o incizie in tesutul gingival umflat.

Sunt prescrise antibiotice impotriva infectiei, iar pentru a calma durerea si disconfortul asociate cu un abces dentar se recomanda clatiri cu apa sarata si analgezice. Mai multe poti afla si pe revistagalenus.ro despre cauzele si tratamentul abcesului dentar.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *