Alimentele obisnuite care iti ameninta sanatatea

Recomanda informatia!

Poate ca mananci aceste alimente obisnuite in fiecare zi, dar poate ca nu stii ca reprezinta un pericol pentru sanatate. Aceste alimente care se pot regasi la noi in firgidere sau in camara chiar pot sa fie toxice daca nu sunt consumate asa cum trebuie.

Capsunile. Se pare ca acestea sunt in cap de lista atunci cand vine vorba despre cel mai ridicat nivel de pesticide. Analiza unui singur esantion a relevat prezenta a numai putin de 22 de pesticide si un sfert din toate esantionele testate continea 10 produse toxice sau mai multe.

Margarina. Oare chiar este mai buna decat untul? Nu chiar. Margarina si alte produse grase sunt foarte bogate in butyl hydroxianisole, BHA, un aditiv care in unele tari este autorizat. Dar acesta este pe lista perturbatorilor endocrinieni deoarece poate sa aiba efecte nefaste asupra hormorilor.

Fasolea rosie. Leguminoasele sunt o sursa excelenta de proteine vegetale si de minerale. Dar ar trebui sa fie inmuiate in apa mult timp inainte de a fi fierte. Trebuie de asemenea sa fie fierte foarte mult timp. Atunci cand este uscata, contine o toxina care este responsabila cu grave probleme digestive.

Mezelurile. S-a vorbit foarte mult despre nitritii continuti de mezeluri. Care sunt legati de riscurile de a suferi de cancer. Chiar daca acestia sunt prezenti si in natura, precum in extractul de telina de exemplu si corpul poate sa elimine o buna parte, castigam mult mai mult atunci cand consumam mult mai putin.

Nucsoara, aceasta da un gust fabulos merelor si altor deserturi. Dar atentie. Atunci cand este consumata in cantitate mai mare poate sa devina halucinogena. Poate sa duca chiar si la convulsii din cauza myristicinii pe care o contine.

Ciresele. Se stie foarte bine ca se poate consuma si samburele, dar cel mai bine ar fi sa nu risti.s amburele de cireasa contine acitzi cyanogeni care se pot transforma in cianura dupa ce au fost ingerati.

Tonul. Un peste pradator, tonul contine doze ridicate de mercur in stare naturala. Din acest motiv, se recomanda femeilor insarcinate si copiilor sa il consume in cantitate cat mai mica.

Caisele. La fel ca si samburii de mere, samburii de caise contim amygdalina, o substanta amara pe care corpul nostru poate transforma in cianura. Iar o noua tendinta in sanatate spune sa se consume samburii amari de caise deoarece sunt foarte beneficiu, dar nu este asa. Este o tendinta foarte periculoasa.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *