Diverse

Cum alegi vopsea finisare interior

Recomanda informatia!

Pe langa aspectul sau pur estetic, alegerea unei vopsele sau a unui dispersit pentru interior, se face si in functie de proprietatile sale. Iar fiecare finisaj poseda calitatile sale proprii. Mat, catifelat, satinat.. iata cateva sfaturi pentru a alege asa cum trebuie.

Fiecarei incaperi ii corespunde tipul sau de vopsea sau de finisaj. Iar inainte de a incepe renovarea casei este primordial sa identifici care iti sunt nevoile. Iar culoarea nu este singurul criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o vopsea. Trebuie sa gandesti cat mai practic si sa alegi un material adaptat functiei fiecarei incaperi.

 In plus, nu toate finisajele rezista la fel in fata agresiunilor. Deci cel mai bine ar fi sa faci cele mai potrivite alegeri pentru rezultate durabile.

Vopseaua mata este foarte opaca si absoarbe lumina. In general de foloseste pentru tavan, dar aspectul sau sic, calduros si glamour face minuni intr-o sufragerie sau intr-un dormitor. In plus este ideala pentru a camufla anumite imperfectiuni sau defecte.

Vopseaua cu un aspect satinat este cea mai populara si cea mai polivalenta. Este rezistenta, luminoasa si este cea mai buna idee pentru un hol de la intrare.

Vopseaua cu un aspect catifelat este cel mai adesea folsita mai ales de profesionisti si nu este atat de cunoscuta. Se afla la jumatatea drumului dintre mat si satinat si ofera cel mai frumos aspect pudrat sau luminos pentru caminul tau. Este compromisul ideal pentru cei care isi doresc o vopsea relativ mata si usor de intretinut.

Vopseaua stralucitoare se foloseste cel mai adesea pentru a pune in valoare unele elemente, motivele de decor din lemn sau usile dulapurilor. Dar aplicata pe un singur perete este de mare efect. Se potriveste cel mai bine intr-o baie sau bucatarie, deoarece este destil de rezistenta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *