Diverse

Cum ne alegem stomatologul?

Recomanda informatia!

Sanatatea reprezinta cel mai de pret bun al nostru. De aceea este important sa alegem cu grija acele persoane care se vor ocupa de sanatatea noastra, fie ca este vorba de un stomatolog, un nutritionist sau un cardiolog.  In ceea ce priveste ingrijirea dentara, care nu este una din cele mia placute de altfel (numeroase sunt persoanele care manifesta celebra « teama de dentist ») este esentiala alegerea medicului stomatolog deoarece intre pacient si stomatolog se va lega o  relatie interpersonala de incredere care va conduce la limitarea stresului in timpul consultatiei. Cu alte cuvinte, pacientul trebuie sa se simta in largul sau in cabinetul medicului stomatolog.

Dincolo de acest criteriu, mai exista o serie de alti factori de care trebuie sa tinem cont in momentul alegerii medicului stomatolog. Primul din aceste criterii este fara indoiala renumele, referintele medicului stomatolog. Pentru a-ti face o idee cu privire la calitatile si competentele acestuia trebuie sa consulti mai multe pareri – membrii familiei, amici, cunostinte, rude. Adica ce parere au despre ingrijirile primite, cum descriu intalnirile cu medicul stomatolog respectiv, ce parere au despre acesta ca persoana, disponibilitatea acestuia, calitatea acestuia de ascultator si sfatuitor, atentia sa la durerea pacientului.

Trebuie sa fim atenti si la personalul existent in cabinetul stomatologic ales, la asistenta in special. Pacientul nu trebuie sa se simta asemeni unui simplu nume scris pe agenda de programari sau ca una din numeroasele persoane anonime care se aseaza in scaun si caruia medicul ii intinde un pahar de apa pentru a-si clati gura. Caldura umana este un aspect important care il face pe pacient sa se simta in largul sau in timpul consultatiei.

Un alt criteriu important este dat de materialul de care dispune stomatologul si capacitatea acestuia de a integra noile tehnologii in cadrul sedintelor. Curatenia din cabinet si igiena trebuie sa fie ireprosabila, aparatele sterilizate intre fiecare pacient.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *