Diverse

Reguli importante pentru purtarea camasii

Recomanda informatia!

Istoria camasii a inceput fara ca aceasta piesa vestimentara sa aiba o asa de mare importanta. La inceput, camasile erau destinate exclusiv dormitului si erau considerate a fi indecente in public. Cu timpul insa, lucrurile au evoluat iar camasa a ajuns de la indecenta sa fie cat se poate de eleganta. Nu se poate purta niciun costum fara camasa, iar magazinele comercializeaza o multime de modele si o multime de marimi. Poti gasi de la camasi xxs pana la camasi XXL barbati si poti alege variante pentru orice tip de activitate ai avea.

De-a lungul timpului au fost si gandite o serie de reguli privind modul inc are se poarta acasta piesa vestimentara. Iata cateva dintre ele:

  • Nu purta cravata atunci cand porti o camasa cu maneca scurta. Este o regula ce trebuie respectata cu strictete. Exista o singura exeptie de la aceasta regula: atunci cand camasa este parte a unei uniforme scolare sau de munca.
  • Daca porti camasa fara cravata, ultimul nasture de la gat trebuie sa fie descheiat.
  • Daca nasturele este incheiat si se poarta cravata, gulerul camasii trebuie sa fie perfect mulat pe gat.
  • Pe sub camasa nu se poarta maieu. Singura situatie in care se poate purta este cea in care se poarta si un sacou pe deasupra si se stie sigur ca acel sacou nu va fi dat jos;
  • Camasa trebuie sa acopere o buna parte din ceasul de la mana si trebuie sa fie ceva mai mare decat sacoul;
  • Daca vrei sa iti sufleci manecile, este bine sa stii cum. Acestea nu se sufleca pana sus, ci doar pana la nivelul cotului.
  • Camasa trebuie sa vina perfect pe corp. Aceasta nu rebuie sa fie nici foarte stransa, insa nici foarte larga. Daca alegi sa o porti in afara pantalonilor, trebuie sa fie cat mai scurta.
  • In intalnirile importante camasile nu se sufleca, mai ales daca este o zi calduroasa si ai transpirat. Motivul este simplu: este inestetica o mana transpirata.

Cu siguranta, regulile sunt si incalcate de o multime de oameni. Daca vrei sa lasi o impresie buna insa, este bine sa te asiguri ca respecti toate aceste reguli.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *