Diverse

Polonia se lanseaza si ea pe piata masinilor electrice

Recomanda informatia!

Societatea poloneza EMP, lanseaza prima marca de masina electrica din tara, botezata Izera si dezvaluie doua prototipuri, un SUV si o masina compacta. Intr-o perioada in care masinile electrice sunt din ce in ce mai numeroase pe piata automobilelor si in care concurenta devine din ce in ce mai dura, numeroase firme isi doresc sa produca si ele propria lor masina zero emisii de carbon, fiind inspirati mai ales de povestea de succes a firmei si a marcii Tesla.

Daca de unele marci nu ai auzit pana acum niciodata, unii noi constructori au reusit sa isi faca un nume pe aceasta piata in continua miscare si dezvoltare. Mai ales Byton sau Aiways. Este deci si logic ca din ce in ce mai multe tari isi doresc sa aiba un model de masina al lor, propriu, local o tendinta care nu este vizibila doar in Asia.

De data aceasta, Polonia isi doreste sa dezvolte primul sau model propriu de masina electrica, datorita societatii EMP, care tocmai a lansat de curand, o noua marca, pe numele sau, Izera. Aceasta se pare ca va aduce un vant de prospetime pe piata automobilistica poloneza, deoarece este cea mai mare tara din Europa fara un constructor de automobile.

Cel putin asa sustine unul din responsabilii proiectulului. Unii inca isi mai amintesc de FSO, care a fost fondata in anul 1947 si care a disparut insa in anul 2011. Lucrurile se vor schimba insa cu Izera care a dezvaluit primele prototipuri de modele suta la suta electrice. Fara surpriza, este vorba despre un SUV, dar si despre o masina compacta care ne duce cu gandul la Volskwagen ID.3. Din profil, unii poate vor vedea si o asemanare poate, cu Jaguar I-Pace.

Nu e de mirare, deoarece proiectul este desfasurat de catre inginerul polonez Tadeusz Jelec, care a lucrat inainte pentru… Jaguar. Liniile celor doua masini sunt semnate de catre studioul italian Torino Design care a mai colaborat cu BMW sau McLaren.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *