Cateva semne care arata ca nu bei destula apa

Recomanda informatia!

Sa te hidratezi in mod regulat este un lucru primordial atunci cand vrei sa ai cea mai buna stare de sanatate. Si chiar daca acest lucru poate parea simplu, uneori uitam sa bem apa cat mai des si ne deshidratam. Senzatia de sete este primul semn al deshidratarii. Dar nu este singurul semn al lipsei de apa. Alte simptome pot sa apara atunci cand nu bei destula apa.

Lipsa de concentrare poate demonstra ca nu bei destula apa. Pierderea concentrarii poate sa fie un semn al deshidratarii. Atunci cand corpul nu este destul de hidratat, acesta are un volum sanguin diminuat. Deci sangele circula mai putin pana la creier. Deci creierul nu va fi atat de bine oxigenat. Dar daca vei bea apa in cantitate suficienta, vei reduce oboseala cerebrala si vei ameliora functiile cognitive.

Un alt semn al deshidratarii- nu esti bine dispus. Atunci cand nu bei destula apa esti mai iritabil, mai tensionat, contrariat sau enervat. Deshidratarea poate sa aiba deci consecinte negative asupra starii de dispozitie. Ochii sunt umflati si rosii. O lipsa a hidratarii poate sa afecteze si ochii, atunci cand corpul este deshidratat, acesta pastreaza apa pentru a asigura buna functionare a organelor vitale.

Rezultatul- ochii sufera si devin mai uscati. Devin deci rosii, umflati, uscati si clipesc mai des pentru a se rehidrata. Durerile de cap sau vertijul pot sa survina si ele atunci cand suferi de deshidratare. Nu mai este un secret pentru nimeni.

Suferi mai mult de dureri de cap sau de senzatii de vertij atunci cand esti deshidratat. Apa nu ajunge pana la creier din cauza deshidratarii. Iar lipsa de hidratare poate sa duca si la vertij. Creierul nu este destul de alimentat astfel, si trimite semnale de alarma prin intermediul durerilor. Atunci cand nu bem destula apa, tensiunea arteriala poate sa scada si ea. In acest caz pot sa apara si senzatii de ameteala. Pielea este si ea uscata atunci cand nu bei destula apa. In caz de deshidratare, pielea este mai uscata si mai iritata.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *