Sex-Relatii-Copii

Ce facem atunci cand partenerul nostru nu stie ce vrea?

Recomanda informatia!

Ai uneori senzatia ca relatia ta este unilaterala deoarece celalalt nu stie exact ceea ce isi doreste ? Noi iti spunem ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie, cum sa reactionezi.

A incepe o relatie inseamna a incepe ceva frumos cu o persoana de sex opus. Pentru ca relatia sa functioneze, ambii parteneri trebuie sa stie ce vor, ce isi doresc de la viata. Insa ce facem daca partenerul de viata nu stie ce isi doreste ? Ar trebui sa punem punct relatiei sau sa ii dam un ultimatum ?

Un proiect comun cu partenerul de viata. Atunci cand incepe o relatie, se presupune ca este initiat un proiect de viitor, un proiect de lunga durata. Ceea ce inseamna ca cei doi parteneri se dirijeaza spre un obiectiv, au proiecte impreuna, impartasesc aceleasi vise si dorinte, responsabilitati si eforturi.

Insa, daca unul din parteneri nu stie ce isi doreste cu adevarat, atunci acest proiect nu poate fi realizat pur si simplu. Este inutil ca o singura persoana sa preia fraiele unei relatii. Dupa un timp, reprosurile si frustrarile vor fi mult prea numeroase.

Trebuie sa vorbesti sincer cu partenerul de viata. Nu are rost sa tii pentru tine atatea indoieli daca ele exista, frustrari si suferinte deoarece nu faci decat sa agravezi situatia, suferinta. De aceea, cea mai buna solutie este aceea de a avea o conversatie sincera cu partenerul de viata si sa iti exprimi in mod clar emotiile, ideile si dorintele in ceea ce priveste relatia de cuplu.

Insa, in acelasi timp trebuie sa fii constient de faptul ca fiecare persoana este diferita, nu are aceleasi vise si dorinte ca tine. O relatie este un anagajament. Exista responsabilitati, intelegere si respect. Daca acesti factori nu sunt prezenti intr-o relatie, atunci acea relatie nu este una sanatoasa.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *