Sex-Relatii-Copii

Partile ascunse ale sexului oral

Recomanda informatia!

Sexul oral este placut, este o parte normala intr-o relatie. Dar sunt cateva lucruri pe care multe persoane nu le cunosc despre sexul oral. Iata cateva noutati care s-ar putea sa te surprinda.

Sexul oral poate provoca cancer in gat

Cancer? Da, poti face cancer in gat de la practicarea sexului oral. Nu sexul oral in sine provoaca aceasta afectiune, ci HPV (Papiloma virusul), transmis de la o persoana la alta, chiar si in timpul sexului oral. HPV este comun, dar nu provoaca totdeauna cancer. Legatura dintre HPV si cancerul orofaringeal a fost facuta inca din anii ’80. Cercetarile au scos la iveala faptul ca numarul celor bolnavi de acest tip de cancer era mai mare la cei care practicasera inainte in mod curent sexul oral.

Riscul de a contacta cancer in gat creste daca ai avut mai mult de sase parteneri. Vestea buna este ca acest tip de cancer este mai usor de tratat decat cancerul provocat de fumat sau bautura.

Sexul oral intareste sau raceste relatiile

In anumite cupluri, sexul oral cauzeaza stres intre parteneri sau ii apropie. Stresul are legatura cu grija pentru igiena si teama de reactia partenerului. Unele persoane se tem de performanta lor in practicarea sexului oral, de satisfacerea partenerului.

Sexul oral neprotejat este raspandit, dar are riscuri

Herpesul, sifilisul, HPV, gonorea, hepatita virala sunt cateva boli care pot fi contactate prin intermediul sexului oral. Riscul depinde de numarul partenerilor sexuali. Folosirea prezervativului este o buna bariera.

Sexul oral este mai raspandit printre adolescenti

Inainte de a avea parte de sexul vaginal, multi adolescenti practica sexul oral, pe care nu-l privesc deloc a fi riscant. Riscul contactarii unei boli cu transmitere sexuala este mai mic in acest caz fata de practicarea sexului anal ori vaginal. Doar 2% dintre adolescentii care au practicat sex oral au contactat si o boala cu transmitere sexuala, fata de 5% care s-au alas cu BTS in urma unui contact vaginal, ori 13% care au avut parte si de contact vaginal si oral.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *