Alege cu grija. Lasi copilul la bunici sau il duci la o cresa privata?

Recomanda informatia!

Iata ca cei doi ani de concediu de crestere si ingrijire a copilului sunt pe final. In curand, veti fi nevoita sa va reintoarceti la serviciu si sa va lasati micutul in grija bunicilor sau sa-l duceti la o cresa. Nu stiti ce sa faceti! Oare se vor descurca bunicii? Dar la cresa? Se va acomoda copilul usor? Si pentru ca acesta este un subiect foarte controversat si foarte important pentru dezvoltarea unui copil, Nou-nascuti.ro va prezinta cateva avantaje si dezavantaje ale ambelor variante.

La o cresa privata

Povestile legate de copiii care merg la o cresa privata, de problemele de sanatate, de conditiile din cresele de stat, din Romania, sunt adevarate drame pentru parinti. Insa, nu toate cresele sunt asa cum ati auzit dvs. Intr-adevar, copilul nu va mai fi tratat ca un rege (deoarece nu mai sta cu mami acasa) insa, doamnele ingrijitoare si educatoare se vor asigura ca micutul este schimbat, ca se odihneste, ca se joaca si ca mananca la timp. Indiferent cati copilasi sunt intr-o grupa, educatoarea raspunde de fiecare in parte iar acest lucru nu este tocmai usor. Un copilas care merge la o cresa privata devine mult mai sociabil decat un copilas crescut de bunici, in casa. De asemenea, jocurile copilariei, poeziile, catecele si activitatile de grup il vor ajuta sa devina independent, sa comunice si sa se descurce singurel acolo unde poate. Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale creselor este faptul ca cel mic va intra in contact cu toate bolile copilariei. Daca privesti acest aspect din alt punct de vedere, avantajul este ca cel mic se va imuniza atunci cand trebuie, in copilarie.

La bunici

Optiunea de a lasa copilul cu bunicii, dupa reintoarecerea mamei la serviciu, poate fi o alegere buna in cazul in care comunicarea dintre parinti si bunici este excelenta. Este adevarat ca parintii si bunicii au pareri diferite despre cresterea si educarea copiilor, insa, in final, bunicii sunt cei care trebuie sa cedeze si sa urmeze sfaturile parintilor. Daca bunicii nu renunta la ideile si conceptiile lor, varianta de a va lasa copiii in grija bunicilor, nu este una buna. Bunicii trebuie sa urmeze instructiunile parintilor, sa formeze front comun cu acestia pentru a nu deruta copilasul care oricum se simte parasit de mama sa. Intr-adevar, nu le puteti impune acestora ce si cum sa vorbeasca cu proprii lor nepoti, insa, le puteti spune care este programul de masa, de somn al copilului, care sunt orele de iesit in parc si cat timp au voie micutii sa se uite la desene animate. Aceste aspecte trebuie si pot fi respectate cu usurinta de bunicii dornici de colaborare. Pentru ca trecerea va fi oricum dureroasa pentru copilas, puteti cere bunicilor sa vina ei sa stea la dvs. acasa. Micutul se va simti in elementul lui, fiind inconjurat de lucrurile dragi. Dezavantajul acestei situatii este faptul ca, bunicii, in cele mai multe cazuri isi rasfata peste masura nepoteii. Din dorinta de a-i ajuta si de a-i proteja, micutii nu au voie sa faca mai nimic, ingradindu-le dreptul de a explora, de a gandi singuri, de a testa diferite situatii.

Indiferent de decizia pe care o veti alege, nu uitati sa va pregatiti copilul si sa-i explicati, pe intelesul lui, care sunt motivele acestei schimbari. Chiar daca cel mic va plange, in cateva zile se va obisnui cu mersul la cresa si o va accepta.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *