Sex-Relatii-Copii

Copilul meu este timid

Recomanda informatia!

Extrem de vessel si de linsitit acasa, in prezenta voastra, insa, in momentul in care este in prezenta altor persoane parca devine alt copil. Brusc. Daca copilul tau este timid nu trebuie sa intri in panica, exista numeroase solutii pentru a combate aceasta problema.

De unde vine timiditatea copilului?

Nu exista o explicatie simpla, nici unica pentru a explica timiditatea copilului. Dorinta de a face pe plac celor din jur asociata cu o lipsa de incredere in sine, iata care sunt cele mai frecvente surse de timiditate. Copilului ii este adesea sa nu dezamageasca, ii este frica ca nu va fi la inaltimea asteptarilor parintilor sai. Dintr-o data reactioneaza, se retrage si se comporta ciudat. Daca nici tu ca parinte nu te simti in largul tau in societate exista mari sanse ca si copilul tau sa fie la fel. Insa, timiditatea nu este in general ereditara si aceasta trasatura de caracter poate fi rapid depasita, daca reusesti sa iti ajuti copilul sa depaseasca anxietatea sociala.

Dedramatizeaza timiditatea copilului tau

Timiditatea, sub forma de mecanism de aparare nu este in mod neaparat negativa. Este o trasatura profund umana careia i se asociaza cel mai adesea unele calitati precum sensibilitatea, respectul si modestia. Fara sa idealizezi acest subiect, trebuie sa ii explici copilului tau ca timiditatea nu este un lucru negativ, nu este unul din cele mai rele defecte din lume, asa cum crede si ca este important sa se accepte exact asa cum este.

Aceasta eticheta ii poate servi si drept scuza ca sa nu se schimbe si sa evite toate situatiile sociale penibile.

Evita sa vorbesti despre timiditatea copilului tau in public

Copiii timizi sunt hiper sensibili la cuvintele persoanelor necunoscute. A discuta despre timiditatea sa cu alte mamici spre exemplu nu va face decat sa ii sporeasca jena si sa agraveze problema. Chiar daca uneori acest comportament te enerveaza, trebuie sa stii ca remarcile nepotrivite nu il ajuta cu absolut nimic. Rabdarea este cuvantul cheie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *