Noi trenduri in tratamentul problemelor de fertilitate

Recomanda informatia!

Doua din zece cupluri au probleme de fertilitate. Conform acestor date obtinute in urma unor studii efectuate pe un numar de peste 20 de tari dezvoltate din Asia, Europa si America de Nord, problemele de fertilitate sunt legate direct proportional de stilul haotic de viata, alimentatia nesanatoasa si problema de sanatate a secolului: stresul. Pentru toate aceste cupluri se investeste masiv in cercetarile dedicate tratamentelor infertilitatii si noilor tehnici de fertilizare in vitro, an de an aparand noi trenduri de tratament pentru fertilitate.

In ciuda numarului ingrijorator de cupluri cu probleme, sperantele de tratament nu au fost niciodata mai optimiste. Procentele de reusita ale celor mai moderne proceduri sunt din ce in ce mai mari, reprezentand schimbari drastice comparabil cu situatia din urma cu doar 10 ani. In doar 3 ani, numarul de copii nascuti in urma folosirii unor proceduri de fertilizare in vitro a crescut in Statele Unite cu peste 10.000.

Importanta apelarii din timp la tratament

Conform studiilor efectuate recent, factorul principal care afecteaza procentele de reusita a tratamentelor de fertilitate depind in primul rand de momentul in care cuplul se prezinta pentru control. Varsta femeii este extrem de importanta si de aceea fiecare an in plus conteaza, traducandu-se in procente mai mici de reusita. Pentru cupluri este important ca in momentul in care se suspecteaza probleme de infertilitate sa se prezinte pentru control, inclusiv in situatia in care nu doresc in mod neaparat sa conceapa inca.

Ideea este ca daca problemele sunt descoperite mai rapid, cuplurile isi pot planui mai usor metoda de rezolvare a acestei probleme pe termen lung. Pentru a incepe un tratament de fertilitate trebuie luate in considerare inclusiv criterii financiare, de stabilitate familiala si pregatire psihologica, iar daca problema este descoperita din timp, toate acesta pot fi rezolvate inainte sa se inceapa tratamentele pentru fertilitate.

Sfaturile bine intentionate ale familiei sau prietenilor care sugereaza ca stresul poate fi motivul de nereusita in cazul cuplurilor care incearca sa conceapa fara succes pot face mai mult rau. In general este bine de retinut ca pentru femeile care au sub 39 de ani, prezentarea la control trebuie sa se faca daca dupa o perioada de un an de incercari active nu apare sarcina, iar in cazul femeilor de peste 39 de ani, dupa o perioada de numai 6 luni.

Procente incurajatoare

Procentele de reusita ale unor tratamente de fertilitate pe www.imidoresccopii.ro sau descrise ori explicate pe alte site-uri ori la alte clinici de specialitate sunt progresiv mai mari, reprezentand un motiv de optimism chiar si pentru cuplurile ajunse la varsta mijlocie.

In ultimii ani, studiile se concentreaza in mod special pe perfectionarea solutiilor oferite cuplurilor trecute de varsta ideala pentru aceste tratamente si cuplurilor in care femeia apartine unor minoritati cu sanse mai mici de reusita.

In situatia ideala in care femeia este spre exemplu caucaziana si are sub 35 de ani, procentul de reusita poate fi de pana la 40%. Asta inseamana ca in medie, una din doua proceduri reusesc in cazul interventiilor agresive de genul fertilizarii in vitro si 1 din 10 in cazul incercarilor mai putin agresive de genul tratamentelor pentru infertilitate.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *