Sex-Relatii-Copii

Cumpararea unui diamant – Cat de mult conteaza marimea?

Recomanda informatia!

Crezi ca marimea diamantului inelului de logodna pe care il vei oferi viitoarei tale sotii exprima cat de mare este dragostea ta?

Cat de mare trebuie sa fie diamantul? Aceasta este adesea o problema care apare in mintea cumparatorilor nehotarati cand vine vorba de achizitionarea inelului de logodna cel mai potrivit. De altfel, vei observa ca cei mai multi agenti de vanzari din magazinele de bijuterii evita sa raspunda la aceasta intrebare. Motivul? Pur si simplu, marimea diamantului nu este foarte relevanta. Cu toate acestea, daca vrei ca diamantul sa fie o investitie care sa valoreze si dupa cateva zeci de ani, acesta trebuie sa cantareasca mai mult de 0,5 carate. Dar, cel mai important este ca inelul de logodna cu diamant sa se incadreze in bugetul de care dispui.

Daca vrei sa cumperi un diamant de buna calitate, trebuie sa tii cont de cei 4C (carate, taietura, culoare si claritate).

Ai putea sa faci o impresie foarte buna alegand un inel de logodna cu diamant mai mare in centru, care sa fie inconjurat de diamante mai mici si mai putin costisitoare, cum este, de exemplu, Inelul de Logodna de Aur 18k cu Diamante BLANCO’S de la magazinul de bijuterii Sabrini.

Cu toate acestea, inelul de logodna cu diamant este expresia angajamentului vostru, simbolul dragostei dintre tine si viitoarea ta sotie. Cu toti acesti factori pe care trebuie sa ii iei in considerare atunci cand cumperi un diamant, inca ramane intrebarea cicalitoare: cat de mare trebuie sa fie diamantul pe care il cumpar?

Greutatea in carate nu este cea mai importanta!

Industria de diamante a facut o treaba fantastica educandu-i pe consumatori de-a lungul anilor cu privire la cei 4C, dar greutatea in carate “C” este cel mai simplu lucru de inteles. Oamenii echivaleaza greutatea in carate cu “dimensiunea” unui diamant.

Totusi, exista si alti factori importanti ce trebuie luati in seama atunci cand cumperi o bijuterie cu diamant:

Taietura. Modul in care un diamant este taiat si proportionat afecteaza modul in care lumina straluceste prin el. Diamantele rotunde si bine taiate tind sa fie mai scumpe, deoarece ele stralucesc mai mult.

Forma. Daca vrei o iluzie de marire, diamantul in forma marquise sau de para, cum este, de pilda, Inelul de Logodna din Aur sau Platina cu Diamant Para de la magazinul de bijuterii Valmand ar putea fi o optiune buna. Acest diamant pare mai mare, indiferent de greutatea in carate.

Culoarea. Diamantele sunt clasificate in functie de cat de albe sunt ele: D este gradul pentru cele mai albe, iar Z este gradul pentru cele galbene, maro sau gri. Cele mai multe diamante variaza intre F si J. In timp ce un diamant mai alb nu compenseaza in mod necesar dimensiunea, acesta este, in mod cert, mai frumos si mai impresionant.

Claritatea. Acest “C” masoara cat de multe pete de suprafata sau interne (incluziuni) exista intr-un diamant. Incluziunile foarte mari pot fi vizibile cu ochiul liber si este posibil ca ele sa blocheze lumina care curge prin diamant, dar exista, de asemenea, incluziuni care nu afecteaza cu adevarat calitatea unui diamant. O modalitate de a economisi bani atunci cand cumperi un diamant este sa te concentrezi pe diamantele bine taiate, cu o culoare buna, care au un grad de claritate inferioara.

 

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *