Sex-Relatii-Copii

Tricicleta ideala pentru copilas. Cum o alegi?

Recomanda informatia!

Tricicleta este o jucarie pe care toti copiii mici o apreciaza. Este elementul care le ofera libertate, aventura si reala bucurie, mai ales daca este ales asa cum trebuie de catre parinti. Tricicleta poate sa contribuie foarte mult la dezvoltarea copilului, asigurandu-i echilibru, asigurandu-i o coordonare din ce in ce mai buna si invatandu-l sa faca si sa iubeasca miscarea. 

Dat fiind faptul ca poti alege intre sute de modele de triciclete din magazine si ca un astfel de produs reprezinta o investitie destul de mare, mai ales daca vrei totul pentru copilul tau, este bine sa te informezi bine inainte de a face o achizitie.

Cum alegi, asadar, tricicleta?

Fiecare tricicleta este dotata cu o multime de accesorii, insa cel mai important criteriu de a alege aceasta jucarie este varsta copilului. Pentru cei foarte mici, tricicletele viu colorate, cu multe accesorii sunt cele mai potrivite, deoarece ii pot tine ocupati chiar daca nu pedaleaza. Pentru copiii de 2 ani sau mai mult, tricicletele simple sunt cele mai potrivite, deoarece ii invata sa pedaleze si sa isi mentina echilibrul. 

Evident, accesoriile sunt si ele importante, o parte dintre ele avand o importanta mare:

  • Manerul parental. Chiar daca vrrei sa ii oferi celui mic libertate, trebuie sa il poti controla, asadar, manerul parental este important. Acesta trebuie sa fie robust si versatil si sa poata controla directia tricicletei. Exista mai multe tipuri de manere, de la cele simple, sub forma de bara metalica pana la cele dotate cu o multime de accesorii. La nichiduta.ro poti gasi mai multe modele, atat pentru a te informa cat si pentru a descoperi care sunt cele mai intteresante manere.
  • Frastenul de franare. Este important pentru copiii foarte mici si are alt rol decat cel pe care il are la biciclete. Practic, parintele poate sa blocheze pedalele tricicletei, in asa fel incat copilul sa nu se loveasca.
  • Rotile. Pentru confort, rotile sunt foarte importante. Exista roti de plastic, ce se uzeaza repede, roti din cauciuc sau roti din silicon. Cele mai indicate sunt rotile de cauciuc, deoarece sunt silentiuoase, pot absorbi repede socurile si sunt durabile.
  • Centura de siguranta. Orice tricicleta trebuie sa fie dotata cu o centura de siguranta. Poti alege intre centuri cu 3 sau cu 5 puncte, in functie de varsta. Pentru copiii intre 10 si 18 luni, centurile cu 5 puncte sunt cele mai indicate.

Evident, exista o multime de alte elemente care conteaza, de la bara de siguranta pana la scaun, copertina solara, accesoriile pentru depozitare sau chiar unele jucarii ce vin la pachet cu tricicleta. Este bine sa analizezi cu atentie nevoile tale si nevoile copllului si vei face, fara doar si poate, cea mai buna achizitie.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *