Sex-Relatii-Copii

6 motive pentru care o femeie incepe sa fie infidela

Recomanda informatia!

Cunoasterea motivelor care determina o femeie sa fie infidela te poate ajuta sa eviti o infidelitate. Descopera aici care sunt principalele cauze ale infidelitatii la o femeie.

Se estimeaza faptul ca aproximativ 25-30% din persoanele angajate intr-o relatie au fost infidele la un moment dat. Si, in ciuda faptului ca procentul este similar la ambele sexe, motivatiile pot fi diferite. Ce le determina pe femei sa fie infidele? Iti spunem in cele ce urmeaza.

Lipsa de conexiune emotionala cu partenerul

Daca in general infidelitatile masculine sunt datorate dorintei sexuale, la femei, sunt cel mai adesea datorate unei lipse afective. Atunci cand o femeie se simte neglijata, singura si devalorizata in sanul unei relatii, poate cauta sa umple acest gol cu o alta persoana. Acest lucru se poate intampla dupa primii doi-trei ani de relatie, atunci cand pasiunea si intensitatea emotionala incep sa se stinga pentru a lasa locul unor emotii mai mature.

Slaba stima de sine

Infidelitatea apare si in cazul femeilor care sunt nesigure, au o slaba stima de sine si care au dezvoltat un stil de atasament anxios. La acestea, nevoia de aprobare externa este enorma. Pot recurge la infidelitate pentru a se simti importante si dorite.

Insatisfactie sexuala

Chiar daca acesta este considerat in general un motiv de infidelitate masculina, numeroase sunt femeile infidele din cauza insatisfactiei sexuale. Daca rapoartele intime sunt rare sau nesatisfacatoare, femeile pot cauta placerea in figura unui amant.

Furie si dorinta de razbunare

Un alt motiv pentru care o femeie incepe sa fie infidela este dorinta de a se razbuna pe partener, dorinta de a-l pedepsi. Este cazul atunci cand partenerul a fost infidel la randul sau sau cand femeia considera ca nu se comporta cu ea asa cum ar trebui.

Rutina si plictiseala

Este in egala masura posibil ca o femeie sa fie infidela atunci cand relatia sa de cuplu a devenit monotona, a cazut in rutina. Nu mai exista pasiune, nu mai exista noutate. O idila i-ar putea furniza acesta doza suplimentara de excitare de care are nevoie.

Nevoia de afirmare a sinelui

In unele momente din viata o femeie trece printr-o criza de identitate care o determina sa simta nevoia de afirmare a sinelui. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca scocietatea exercita o presiune enorma asupra femeilor. Simtindu-se dorita de altcineva, o femeie isi poate reafirma valoarea. O infidelitate ii va satisface unei femei nevoia de afirmare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *