Cele mai frecvente motive de cearta in cuplu

Recomanda informatia!

Fiecare dinamica de cuplu este unica insa cu totii au in comun un lucru, conflictele din mai multe cauze frecvente. Disputele fac parte din inconvenientele vietii in doi si subiectele de cearta sunt mai comune decat am crede. Specialistii in relatii sustin ca un conlfict nu este datorat unui anumit subiect ci lipsei de comunicari. Nu conteaza subiectul disputei, cearta se poate transforma rapid intr-un adevarat conflict.

Specialistii au indentificat patru mari subiecte de disputa in sanul cuplului care pot fi depasite cu usurinta daca exista comunicare in cuplu. Daca comunica, partenerii nu vor fi indepartati unul de altul din cauza acestor conflicte, chiar din contra, se vor apropia si mai tare. In caz contrar, se poate ajunge chiar si la o ruptura.

Angajamentul. Cuplurile care nu sunt casatorite vorbesc adesea de angajament. Adesea, unul din parteneri are impresia ca este mai implicat in relatie decat celalalt sau vrea sa treaca la o noua etapa – mutatul impreuna, logodna sau casatoria insa se loveste de retinenta celuilalt.

Sarcinile menajere. Ei da, unul din eternele subiecte de disputa este dat de indeplinirea sarcinilor menajere. Unul din parteneri se plange adesea ca el este cel care are cel mai mult de munca – femeia cel mai adesea – si ca partenerul nu depune suficiente eforturi.

Retelele sociale. Flagelul secolului 21, unii se plang de faptul ca viata lor privata este  afisata peste tot online sau ca partenerul este dependent de retelele sociale.

Finantele. Este normal ca intr-un cuplu unul a aiba profil de cheltuitor si altul de econom. Problema survine cand cei doi considera ca atitudinea lor este justitficata, nu a celuilalt : cand unul este considerat iresponsabil iar celalalt zgarcit. Aceste dezacorduri intervin adesea dupa mutatul impreuna, dupa casatorie sau dupa venirea unui copil pe lume.

In concluzie, trebuie ca cele doua parti sa comunice, sa gaseasca un teren comun, sa se exprime si sa se asculte unul pe altul.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *