Sex-Relatii-Copii

Cum poti creste cei mai fericiti copii?

Recomanda informatia!

Toti, absolut toti parintii din lume isi doresc un singur lucru- sa creasca cei mai fericiti copii, care se dezvolta armonios si care sunt mereu senini si bine dispusi. Iar anumite elemente din mediul lor legati de educatie si de mediu pot sa faciliteze fericirea lor.

Atunci cand vine vorba despre educatia copiilor, nu exista o reteta magica. Si copiii nu vin cu un ghid de utilizare, din pacate. Fiecare fiinta umana vine cu bagajul sau genetic, cu temperamentul sau, cu sensbilitatea sa, capacitatile sale afective sau cognitive.

Legatura de atasament este una extrem de importanta. Este o legatura unica, puternica, extrem de importanta ce se leaga intre un parinte si un copil. Este o relatie ce se leaga putin cate putin, care va reusi sa hraneasca increderea copilului in sine. Dar si increderea sa fata de cei din jur. Este o legatura neconditionata care nu este conditionata de randament sau de aparente. Este prezenta pentru ceea ce este copilul, nu pentru ceea ce este acesta facut.

Cel mai bine ar fi sa incerci sa ajuti un copil sa isi cunoasca fortele, preferintele sau provocarile carora trebuie sa le faca fata.

Dar trebuie sa ii prezentam copilului o viziune realista asupra lucrurilor, sa il ajutam sa gaseasca solutii la probleme si sa devina intelegator. Si sa inteleaga ca nu exista o zi perfecta, nici o mama perfecta.

Iar asigurandu-te ca unui copil i se vor indeplini  nevoile de baza, vei reusi sa cresti un copil fericit. Adica sa manance atunci cand ii este foame, sa aiba un acoperis sigur deasupra capului, sa primeasca ingrijiri pentru a i se asigura sanatatea, sa traiasca intr-un mediu sigur si solid, unde sa existe legaturi de atasare intre el si cei din familie. In acest fel, va reusi sa se dezvolte armonios si va reusi sa socializeze.

O alta nevoie care trebuie sa fie asigurata- cea de autonomie. Si cea de comunicare, bineinteles. Iar atentia este cea mai importanta pentru un copil.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *