Turism

De ce aleg romanii sa mearga in vacanta in Bulgaria?

Recomanda informatia!

Doar faptul ca ne gandim la vacanta ne da energie pozitiva si ne face sa ne simtim mai bine, sa nu mai zic cat de mult conteaza sa ne petrecem vacanta intr-un loc frumos, care chiar ne place. Iar pentru a ne asigura ca vom petrece un timp minunat inc oncediul din acest an, atunci vacanta trebuie planuita corespunzator.

Pe timp de vara toata lumea vrea sa mearga la mare. Cei care au un buget considerabil isi permit chiar sa mearga si la munte, insa in general, cand vine vorba de vacante pe timp de vara, cu totii ne gandim la mare.

Romania dispune de un litoral destul de frumos, de statiuni linistite si de statiuni galagioase, insa multi dintre romani aleg totusi sa mearga sa-si petreaca vacanta in Bulgaria si in special in Grecia. De ce?

Ei bine, romanii prefera litoralul vecinilor bulgari, cat si alte tari deoarece astfel beneficiaza de servicii mai bune, mai multe si mai axate pe turist decat daca ar vizita litoralul romanesc. Acesta este un fapt care nu se poate contesta. Statiunile romanesti sunt si ele vizitate de turisti straini, dar nu precum sunt statiunile bulgare precum Nisipurile de Aur, Albena, Elenite etc.

Cu ce sunt statiunile bulgare mai bune decat statiunile romanesti?

-Plajele sunt mai ingrijite, dar si statiunile in sine. De exemplu, in statiunea Nisipurile de Aur beneficiem de peisaje extraordinare ce dau mai mult sa semene cu Marea Mediterana decat cu Marea Neagra.

-Servicii complexe la acelasi pret. Daca de exemplu dorim sa patrecem 6 nopti la un hotel de lux din statiunea Elenite, Bulgaria, pretul ar fi in jur de 2500 RON pentru doua persoane. In Mamaia, beneficiind de All Inclusive, aceeasi perioada, hotel de 4 stele, costul ar sari de 3000 RON. Iar pe langa asta, un hotel de 4 stele din Bulgaria difera la servicii si aspect fata de un hotel de 4 stele din Romania.

-In Romania totul pare ingramadit. Daca in Bulgaria sau alte tari se respecta spatiile intre hoteluri, majoritatea vin cu piscine mari si accesibile oricand, in Romania nu este tocmai la fel. Cele mai multe hoteluri din Romania sunt ingramadite si pentru a te bucura de piscina trebuie sa mai platesti cate ceva. In Romania intotdeauna ai taxe in plus.

Chiar daca acestea nu sunt toate motivele pentru care romanii prefera sa-si faca vacantele in Bulgaria, acestea 3 sunt niste motive de baza care ar trebui sa dea de gandit celor ce fac turism pe litoralul nostru. Iar pe langa asta, acum este destul de simplu sa iti planuiesti o vacanta oriunde in lume, atat prin itnermediul internetului de unul singur, cat si prin intermediul agentiilor de turism.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *