Sex-Relatii-Copii

Cum iti poti motiva copilul sa manance

Recomanda informatia!

Primul lucru pe care vi-l spunem este acela ca este simplu sa motivezi un copil sa manance, indiferent de cat de incapatanat este copilul. Una din cele mai importante nevoi in viata unei persoane este alimentatia. De altfel, este extrem de important ca un copil sa fie bine alimentat deoarece copilaria este o etapa in care se stabilesc anumite obiceiuri alimentare care vor ramane pentru intreaga viata.

Este frecvent ca unui copil sa nu ii placa anumite alimente. Parintii trebuie, in acest caz, sa fie extrem de creativi sa convinga copilul sa manance. Jocuri, recompense, acestea sunt doar cateva din metodele prin care copilul se poate familiariza cu anumite alimente intr-un mod placut si sanatos.

Cum motivezi copilul sa manance?

Mediul in care se desfasoara fiecare masa a copilului este esential. Un moment de liniste si calm ii permite copilului sa asocieze mancatul cu ceva placut. Pune muzica relaxanta, aprinde lumanari.

Nu il forta. Prima virtute pe care trebuie sa o ai ca si parinte este rabdarea. Putine sunt lucrurile care functioneaza din prima atunci cand vine vorba de copii. Nu trebuie sa fortezi copilul sa manance deoarece nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile si acest lucru poate genera probleme pe termen lung precum obezitatea.

Intreaba ce ii place sa manance si ce nu. Comunicarea parinte-copil este esentiala. Va fi formidabil sa il vezi crescand avand incredere in tine, avand o relatie apropiata cu el. Bineinteles, lumea culinara nu scapa de aceasta incredere. Intreaba copilul ce ii place sa manance si incearca sa amesteci acel ingredient preferat cu legumele care nu ii plac.

Asteapta sa i se faca foame. Chiar daca este preferabil sa aveti un program de masa, sa va strangeti toti la masa si sa mancati impreuna, nu trebuie sa fortezi copilul sa manance daca nu ii este foame. Odata ce se apropie ora mesei intreaba-l daca ii este foame si spune-i ce a pregatit. Ii vei deschide astfel apetitul si se va aseza cu mai mare entuziasm la masa.

Sursa: https://amelioretasante.com/comment-motiver-votre-enfant-a-manger/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *