Diverse

Cum se face epurarea apelor uzate?

Recomanda informatia!

Daca ne dorim sa putem trai pe Pamant si in urmatorii 20-50-100 de ani, este bine sa luam atitudine si sa invatam cum sa nu il poluam. Multi ar spune ca ii intereseaza prea putin ce se va intampla peste 100 de ani, insa nepasarea dispare adesea in momentul in care sunt implicati copiii. Tocmai de aceea, scolile ar trebui sa aiba cursuri referitoare la poluare si la cum poate sa fie indepartata aceasta. Una dintre modalitatile prin care este indepartata este prin epurarea apelor uzate . Pe scurt, epurarea reprezinta curatarea apei menajere sau a apei de canalizare, in asa fel incat sa poata fi refolosita. Apa epurata este ideala pentur irigatii, pentru diverse activitati industriale si pentru deversarea in ape naturale fara a fi prejudiciata flora si fauna.

Cum se face epurarea apelor?

Tratarea apelor uzate se face prin mai multe procedee, unele mai naturale, altele mai putin naturale. Conform celor de la
General Biotech, principalele modalitati de epurare sunt urmatoarele:

  • Epurarea mecanica. Procesul se face fizic prin retinerea suspensiilor grosiere. Epurarea mecanica se face prin gratare si diverse site sau prin separatoare de grasimi.
  • Epurarea chimica. Este ceva mai complexa si se face prin coagulare sau floculare cu ajutorul reactivilor chimici.
  • Epurarea biologica. De regula, epurarea biologica imbina cu succes procedeele de epurare mecanica cu procedeele de epurare chimica.

De-a lungul timpului, sistemele de epurare au devenit din ce in ce mai performante. Daca la inceput epurarea apei folosita de comunitati, chiar si de cele mai mici, necesita sisteme mari si complexe, astazi exista inclusiv o tehnologie modulara care poate fi folosita fara probleme chiar si in comunitati de peste 10 000 de persoane si se dovedeste mult mai ieftina decat epurarea clasica.

Este extrem de important ca orice cetatean sa se intereseze in legatura cu modul in care se face epurarea in comunitatea din care face parte, deoarece in functie de acest lucru poate fi decis confortul fizic si in acelasi timp poate fi decisa starea de sanatate a oamenilor si a mediului inconjurator.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *