Casa-Gradina

Ce stim despre purificatoarele de apa?

Recomanda informatia!

Aud din ce in ce mai des discutii prin RATB si prin metrou, prin mall-uri si prin vizite urmatorul indemn: „Nu mai bea apa de la chiuveta!”. Chiar si la birou aud indemnul asta care nu mi-e adresat mie in mod special, ci aud la alte conversatii pe langa care se intampla sa trec si sa le ascult. Asa imi dau seama ca sunt foarte multi oameni care nici nu cred ca au auzit de purificatoare de apa eficiente, care se monteaza sub chiuveta si care purifica apa si o face buna de baut.

De acord, apa de la chiuveta are multe impuritati, din pacate, si de aceea s-a dezvoltat si impamantenit cultura cumpararii de apa minerala plata la bidoane din supermarketuri si dozatoare de apa plata cu bidon in cladirile de birouri.

Nu pot sa fiu impotriva apei minerale plate, pentru ca daca te apuca setea si esti in oras, nu poti sa mergi acasa pana la chiuveta si sa bei apa, ci cumperi o apa minerala de la magazin si iti potolesti setea. Sunt impotriva renuntarii totale la bautul apei de la chiuveta, in schimb, pentru ca exista cel putin o solutie buna in a o aduce la standardele de puritate dorite: un purificator de apa.

Ce particule sunt filtrate de un purificator pentru apa?

Nu pot sa spun prea multe decat ca… purifica. Adica este un sistem care se monteaza usor pe reteaua de apa si opreste foarte multe impuritati datorita membranei capilare cu gaurele de 0.2 microni (nici nu stiu cum sa-mi imaginez aceste gaurele la cat de mici sunt). Membrana aceasta opreste cu stoicism urmatoarele:

  • Nisipul (nisipul este colectat odata cu apa si livrat noua, bautorilor de rand)
  • Rugina (de pe tevile invechite ale retelei de alimentare cu apa)
  • Clorul (problema veche si persistenta)
  • Calcarul (problema generala aici, in Romania, ca de aceea se foloseste si Calgon)
  • Insecticide – pesticide – erbicide (prea multe tratamente de acest tip; nu au cum sa nu ajunga si in panzele freatice)

Calciul, magneziul si potasiul nu sunt oprite de membrana! Printr-un miracol sau din cauza ca purificatorul de apa este un sistem inteligent, acestea isi continua drumul si ajung la bateria de chiuveta si ulterior in pahar. Exceptia aceasta este facuta tocmai pentru ca atat calciul, cat si magneziul si potasiul sunt prezente in mod natural in apa potabila, ele fiind responsabile pentru gustul pe care apa il are (un gust de apa pura).

Ce altceva pot sa mai spun despre purificatoarele de apa?

Pot sa mai spun despre ele faptul ca ofera mai mult decat un firicel de apa, debitul maxim ajungand la 1,9 litri pe minut. Asta inseamna 9 pahare si jumatate cu apa pe minut. Un pahar se umple in 6 secunde. Este un debit suficient.

Un producator bun de purificatoare din acestea de apa este din S.U.A., Clack International Solutions ii spune, care isi prezinta produsul pe Clack.ro.

Cred ca la un moment dat o sa imi fac mai multe biletele pe care sa scrie Clack.ro sau „purificatoare apa” pe care sa le tin in portofel, si de atatea ori cand voi mai auzi vorba „Nu mai bea apa de la chiuveta, ia apa minerala acasa!” sau ceva asemanator, sa desfac frumos portofelul si sa inmanez persoanei respective biletelul meu.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *