Legislatie

Sfaturi pentru succesul in sala de judecata

Recomanda informatia!

  • Tineti-va de termenele limita

Odata ce depuneti documentele necesare pentru a incepe un proces, va veti confrunta cu mai multe termene. Majoritatea instantelor au termenele publicate pe site-ul web al acestora. Acolo ofera toate detaliile necesare. Judecatorul nu va fii mai tolerant doar pentru ca va prezentati iar lipsa unui termen crucial ar putea la primirea unei sanctiuni monetare, neputand prezenta dovezii sau marturii.

  • Alegeti judecator sau juriu

Anumite cazuri pot fi audiate doar de judecatori. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, oricare dintre parti are dreptul sa solicite un proces al juriului. De obicei, un avocat va alege un juriu pentru un caz usor si un judecator pentru un caz care implica o lege sau situatia mai complicata sau fapte perturbatoare. Se considera ca judecatorul este intr-o pozitie mai buna pentru a aplica legea in mod impartial.

  • Tinuta in sala de judecata

Asa cum judecatorul poarta roba de judecator pentru a arata respectul fata de sala de judecata, acelasi lucru trebuie sa-l faceti si dumnevoastra. Tinuta joaca un rol esential si va situeaza cazul prezentat intr-o lumina mai buna sau mai putin buna. In postura de avocet, roba de avocat este un accesoriu de asemenea esential. Este important ca in sala de judecata fiecare participant sa ofera atentia necesara pentru accesorii si robele juridice intrucat este un mediu ce solicita o astfel de vestimentatia in special prin semnificatia si prin respectul care trebuie sa existe in sala de judecata. Daca nu detineti o roba, o puteti achizitiona de aici.

  • Aflati elementele cazului

Un proces nu se castiga de la sine numai intrand in tribunal si cerand bani de la adversar. Fiecare tip de cerere legala are mai multe “elemente” pe care va trebui sa le dovediti pentru a castiga. Daca nu demonstrati un anumit element, veti pierde. Una din cele mai usoare metode de a gasi elementele este examinarea instructiunilor juriului. Instructiunile juriului sunt simple declaratii ale legii pe care judecatorul le va citi juriului, astfel incat juriul sa cunoasca elementele pe care trebuie sa le dovediti.

  • Asigurati-va ca probleme prezentate sunt admisibile

Dupa ce cunoasteti elementele pe care va trebui sa le dovediti pentru a castiga un caz, puteti afla ce tipuri de dovezi va vor ajuta sa dovediti fiecare fapta. Cu toate acestea, nu orice fel de proba poate fi prezentata in sala de judecata. Regulile complicate privind probele determina daca un anumit document, o anumita delcaratie sau obiect este admisibil in instanta. Desi nu trebuie sa stabilesti fiecare detaliu al acestor reguli, ar trebui sa faci suficiente cercetari pentru a te asigura ca vei putea prezenta dovezile de care ai nevoie pentru a castiga.

  • Descoperiti legaturile

Avocatii petrec ani buni invatand cum sa interogheze martorii, sa prezinte probe si sa aduca argumente in instanta. Inainte de a va face debutul in sala de judecata, ar trebui sa aflati procedurile si regulile de baza ale salii de judecata si cum va veti dovedi cazul. Cautati oriunde este necesar pentru a va prezenta cazul.

  • Fiti respectuos

Respectul ajuta mult in sala de judecata, in special atunci cand prezentati un caz. Faceti tot posibilul sa fiti respectuos fata de oponent chiar daca uneori acest lucru este dificil. Aratand respect fata de oameni si fata de procedurile din sala de judecata veti castiga respectul judecatorului, ceea ce va face ziua in instanta o experienta mai placuta.

  • Nu intrerupeti

Oricat de frustranta este o situatie, nu intrerupeti in special judecatorul. Veti avea ocazia sa va spuneti partea de poveste. Amintiti-va, persoanele calme sunt mai credibile, asa ca va avantajeaza sa va pastrati calmul.

  • Afirmati-va

Daca te afli in fara unui avocat care nu te va lasa sa iei niciodata cuvantul, va trebui sa te faci singur auzit. Spuneti-i judecatorului daca este situatia ca va reprezentanti singur fara avocat, deoarece nu va permiteti unul si va bazati pe judecator pentru a aplica legea corecta si pentru a ajunge la concluziile corecte. Multi judecatori vor depune eforturi pentru a lucrurile sa fie inteligibile pentru partea autoreprezentanta si vor lua masuri in cazul in care un avocat se va opune sau va incerca sa profite in mod nedrept.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *