Legislatie

L-a mituit pe Babu sau pe Mitrea? Sau poate pe amandoi…

Recomanda informatia!

Procurorii D.N.A. vor solicita aviz pentru cercetarea ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta.
Procurorii Serviciului Teritorial Oradea au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ioan Ciocan, asociat unic si administrator al S.C. Lescaci Com S.R.L. Negresti Oas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta, si fata de Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.
In cursul anului 2011, Ciocan, prin intermediul lui Szabolcs, a cumparat influenta oficialului prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul semnarii de contracte cu Administratia Nationala Apele Romane, cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.
Asa ca in Constanta S.C. Lescaci Com a castigat de la Apele Romane Dobrogea – Litoral licitatiile pentru refacerea falezelor din Eforie Nord si Sud, si pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor in bazinul hidrografic Casimcea. Aproape 700 de miliarde ROL. Ramane de vazut daca afaceristul din Negresti Oas i-a mituit si pe fostul director P.N.L. al A.B.A.D.L., Gheorghe Babu, sau pe Marian Mitrea, actualul director, pentru aceste contracte, de vreme ce dosarul mitei pentru conducerea Ministerului Mediului este doar inceputul.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *