Diverse

Google abandoneaza incet dar sigur serviciul Google Play Music in favoarea YouTube Music?

Recomanda informatia!

Se pare ca serviciul Google Play Music este pe cale de disparitie si Google este deja pe cale sa faca primii pasi in aceasta directie. Google Play Music exista deja de mai multa vreme, de prea multa vreme poate, comparativ cu celelalte servicii oferite de Google. Din nefericire, reusita sa nu se poate compara cu cea a celorlalte serviciilor de streaming online iar acesta este unul din principalele motive pentru care Google va renunta la acest serviciu.

Insa adevaratul motiv pentru care Google se straduieste sa faca YouTube rentabil este unul din serviciile sale derivate, YouTube Music. Dupa cum se stie deja, utilizatorii de YouTube sunt in principal online pentru a asculta muzica. Google a decis deci sa castige bani cu un serviciu dedicat si separat.

Conform unui raport 9to5Google, optiunea de achizitionare a unui abonament-cadou pentru Play Music din aplicatie a fost deja eliminata odata cu ultima actualizare efectuata. Google a eliminat in egala masura posibilitatea pentru artisti de a descarca melodii ceea ce face si mai clar faptul ca acest serviciu nu va mai dura mult timp.

Google este destul de agresiv in tacticile sale si incearca sa convinga oamenii sa se inscrie pentru un abonament lunar pentru serviciul sau YouTube. Drept urmare, suprimarea Google Play Music pentru a atrage publicul spre YouTube Music pare noua strategie Google.

Pentru moment, YouTube Music nu are acelasi functionalitati, in special posibilitatea de a achizitiona un abonament cadou insa acest lucru s-ar putea schimba curand. Inca nu stim ce se va intampla cu posibilitatea de a descarca propria colectie de cantece ceea ce este o functionalitate interesanta care nu mai exista altundeva, ramane de vazut.

Nu stim cand Google va oferi un raspuns oficial cu privire la sfarsitul lui Google Play Music insa cel mai probabil acest lucru se va intampla anul viitor. Cand se va intampla acest lucru utilizatorii vor migra spre noul serviciu.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *