Comunicatii-GSM

Flashback: Sony Ericsson Xperia X1 sau motivul pentru care X-Panel-urile nu erau supereroi

Recomanda informatia!

Exista doar cateva povesti despre cresterea meteorica si caderea precipitata care pot rivaliza cu povestea lui HTC, dar divizia mobila a lui Sony ofera la fel de multe lucruri, atat pozitive cat si negative. Astazi, vinde cateva Xperia – a fost livrat mai putin de un milion in timpul celor trei luni de la T2. Cum am ajuns aici?

Totul a inceput cu Sony Ericsson Xperia X1, primul telefon care a purtat acest nume. Dar nu a fost un dispozitiv Android asa cum va asteptati astazi, nu a fost chiar nici un telefon Sony Ericsson – a fost proiectat si construit de HTC.

Windows Mobile 6.1 a trebuit sa fie imbracat cu X-Panels pentru a face mai placuta interfata sa gri, pseudo-3D. Fiecare panou a fost similar cu ecranele din TouchFLO-ul HTC. Au fost preincarcate 7 panouri si puteati instala mai multe (dar nu puteati avea mai mult de 9 active).

Un buton hardware din partea frontala a telefonului v-a permis sa comutati intre panouri. WM6.1 a fost pe deplin capabil sa functioneze multitasking, dar ii lipseau efectele 3D stralucitoare sau capacitatea de a reda interfata de degrade si crom a panourilor.

Primul panou a fost simplu – ecranul de Today de WM6.1. Au fost apoi panourile Sony Ericsson, care ofereau vizualizare in calendar, comutari rapide, controale radio FM si cautare Google. A existat chiar si un panou 3D Fish-protector de ecran.

Spb Mobile Shell, pentru cei care nu-si mai aduc aminte, a fost o incercare de a vinde interfata asemanatoare TouchFLO pentru dispozitivele Windows Mobile si Symbian, care nu au avut norocul de a avea propria versiune. Acesta a fost disponibil si ca un panou X.

Panoul Media Xperience a imprumutat designul UI de la PlayStation 3. Va permitea sa rasfoiti fotografiile, videoclipurile, muzica si jocurile, la fel ca in Media Center pe telefoanele cu functii SE. Interesant este ca in aceasta lista a fost inclusa si agenda telefonica, ceea ce a facut ca acest panou sa fie utilizabil ca ecran de inceput.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *