Reguli de baza pentru utilizarea corecta a aparatului de aer conditionat

filtre aer conditionat

Recomanda informatia!

Pe timpul verii utilizarea unui aer conditionat de calitate este cea mai buna decizie pentru evitarea aparitiei anumitor probleme de sanatate sau disconfort, create din cauza caldurii excesive.

Folosirea in siguranta a unui aparat de aer conditionat ieftin este cea mai importanta. Chiar daca pare usor sa instalezi si sa folosesti un astfel de aparat, e bine sa ai in vedere mai multe aspecte inainte de a renunta la ajutorul unei firme de specialitate.

Daca vrei sa folosesti un aparat de aer conditionat in deplina siguranta, atunci e bine sa citesti urmatoarele reguli de baza pentru utilizarea corecta a aparatului.

Alimenteaza aparatul de aer conditionat direct la priza

Nu folosi niciodata un prelungitor deoarece sistemele de climatizare folosesc mai multa energie decat e posibil ca prelungitorul sa poata suporta. Este indicat sa instalezi aparatul cat mai aproape de o sursa de alimentare direct la priza, astfel incat sa beneficieze de volumul de energie necesar.

Curata aerul conditionat doar atunci cand nu este in priza

Este foarte important sa tii cont de acest aspect. Niciodata sa nu cureti sau speli un aparat aflat in functiune, mai ales daca este conectat la o sursa de energie electrica. Sunt sanse foarte mari sa te curentezi sau sa strici aparatul din cauza utilizarii unor substante care ii afecteaza circuitele in modul de functionare.

Seteaza termostatul la o temperatura cu maxim 5 grade mai putin sau mai mult fata de temperatura din exterior

Este recomandat sa nu setezi o diferenta foarte mare de temperatura la interior fata de cea de afara. In primul rand vei avea un consum mai mare de energie. De asemenea, corpul va simti foarte rau diferenta de temperatura atunci cand trece brusc de la 25 de grade la sub 20 de grade. Poti seta o temperatura mai mica doar atunci cand temperatura de afara este extrem de greu de suportat.

Curata frecvent filtrele

O regula de baza de la care nu e ok sa te abati, este reprezentata de curatarea filtrelor aparatului de aer conditionat chigo. In acest fel aparatul va functiona in parametri optimi o perioada mai lunga de timp si va continua sa elimine pana la 99% din bacteriile si microorganismele prezente in aer. Aerul proaspat si revigorant este foarte important pentru o stare de bine. Verifica la 2-3 luni filtrele si curata-le folosind solutii speciale.

In cazul in care alegi sa nu respecti cateva reguli de baza pentru utilizarea adecvata a unui aparat de aer conditionat, atunci te expui unor riscuri destul de mari precum reactiile alergice, afectiuni olfactive sau probleme respiratorii. Acestea apar din cauza microorganismelor prezente in aer. Pentru a alege un aparat de aer conditionat de calitate, iti recomandam sa verifici gama de oferte a celor de la Vollmax. Aici gasesti solutii optime pentru nevoile tale.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *