Internet

Google Cloud se aliaza cu SpaceX pentru a propune o conectivitate prin satelit clientilor sai

Recomanda informatia!

Google Cloud face apel la Starlink, reteaua de sateliti detinuta de SpaceX, pentru a oferi o mai buna conectivitate globala clientilor sai. Compania din Mountain View va permite pana la sfarsitul anului celor mai buni clienti ai sai sa profite de acest serviciu. Un parteneriat facut dupa ce Amazon si Microsoft au facut si ele unele anunturi cu noutatile din domeniu.

Drept urmare, Google apeleaza la SpaceX pentru a oferi un avantaj competitiv ofertei sale cloud. A anuntat joi, 13 mai ca va integra serviciul de acces la Internet prin satelit Starlink infrastructurii sale pentru a oferi o mai buna conectivitate globala clientilor sai. Statiile terestre Starlink vor fi instalate in centrele de date Google din intreaga lume.

Oferta este destinata marilor companii si sectorului public, Google scotand in evidenta facultatea de a conecta site-uri distante si mai greu de accesat cu aceleasi performante si acelasi tip de securitate, prin fibra. Google Cloud se va ocupa de accesul la serviciul Starlink oferind companiilor si consumatorilor o conectivitate transparenta pentru Cloud si Internet.

Primul terminal va fi instalat in centrul de date Google din New Albany din Ohio conform purtatorului de cuvant SpaceX. Acesta din urma a declarat ca mai multe detalii cu privire la acest subiect vor fi oferite in urmatoarele luni. Stim deja ca serviciul Starlink va fi oferit clientilor Google pana in al doilea semestru al anului 2021.

Acest parteneriat intre Google Cloud si SpaceX nu este deloc unul surprinzator. In 2015, gigantul din Mountain View a investit 900 de milioane de dolari in SpaceX pentru a finanta dezvoltarea satelitilor. Chiar daca acest acord nu are nimic exclusiv, ii va permite lui Google sa nu fie devansat de concurenti, Microsoft Azure si Amazon Web Services. SpaceX a pus in orbita peste 1500 de sateliti Starlink ceea ce alcatuieste cea mai mare constelatie de sateliti din lume.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *