Internet

Cum poate creste un site nou in Romania

Recomanda informatia!

Succesul internetului ii face pe multi extrem de increzatori si daca se trezesc dimineata cu un putin chef de munca, lanseaza un mic site. Fara a fi gandit, fara o planificare ampla a ceea ce va face cu respectivul site, fara a gandi o strategie a continutului si nici o strategie a promovarii lui. Si cred ca tot peste noapte pot avea succes.

Internetul in Romania este foarte dezvoltat, site-urile noi pentru a avea succes trebuie extrem de bine planificate, extrem de bine promovate si cu un continut premium si unic. Nici Google si nici vizitatorii nu mai doresc site-uri de umplutura. Sunt inca destule site-uri de umplutura, iar majoritatea se bazeaza pe cancanuri cu informatii goale, fara continut concret. In primul rand, trebuie sa stabilesti dimensiunea site-ului.

Vrei ceva mare, in care sa expui continut numeros zi de zi? Vei avea nevoie de un pachet de gazduire consistent sau chiar poti alege un server virtual pe care sa il manageriezi dupa propriu plac. Atentie! gazduire reseller nu este recomandata pentru cei care doresc sa isi creeze o afacere online dintr-un site, ci prin vanzarea unor pachete de web hosting. Asa ca nu incurcati aceste doua variante. Dar, inainte de a stabili care pachet de webhosting este potrivit pentru site-ul tau, trebuie sa stabilesti care va fi continutul pe site-ul respectiv. Google taxeaza extrem de evident site-urile care vin cu un continut copiat chiar si in parte sau site-urile care incearca sa pacaleasca cititorii, asa cum se intampla pana nu de mult cu site-urile care cica ti-ar fi oferit idei de vacante, dar nu aveau decat titlul paginii si nimic mai mult. Este important ca pentru inceput sa iti bazezi continutul pe un anume domeniu.

Daca va fi un blog de specialitate, recomand sa iti indrepti atentia catre o nisa restransa, pentru ca Google sa inteleaga mai usor care va fi tematica site-ului. Spre exemplu, din 20 de articole publicate, 10 din ele sa fie despre telefoanele cu Android. Vei observa ca aceasta tactica este una foarte buna din punct de vedere SEO.

Continutul este extrem de important atat din punct de vedere SEO, cat si a castigarii de utilizatori fideli sau, daca iti vei deschide un magazin online, de clienti care sa cumpere tot mai des de pe magazinul tau online. Da, pentru a creste un site nou, ai nevoie de o comunitate activa. Daca pana la era Facebook, comunitatea se construia doar pe site, in cazul blogurilor, in spatiul de comentarii a fiecarui articol, in cazul magazinelor online, si printr-un blog, dar, mai ales, a forumului, acolo unde clientii isi expuneau parerile despre produsele cumparate. Daca in cazul blogurilor comunitatea se pastreaza cel mai bine pe blog, in cazul magazinelor online acum e mai usor sa o creezi pe FB.

Creaza-ti o pagina de brand, publica posturi interesante, posturi care sa capteze atentia a cat mai multor utilizatori. Chiar daca esti un reseller gazduire, tot pe FB trebuie sa iti castigi primii clienti, tot acolo te poti face cel mai usor cunoscut. Cat si prin propriul site, daca pe langa serviciile oferite, pe un blog scrii si amanunte tehnice extrem de importante despre gazduire.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *