Internet

Sinuzita cronica

Recomanda informatia!

Sinusurile sunt cavitati care contin are si sunt asezate in apropierea oaselor de la nas. Rolul lor este Acela de a umezi, incalzi si filtra aerul inhalat. Au de asemenea rol de cutie de rezonata pentru vibratiile corzilor.

Sinuzita este inflamaţia mucoasei care acoperă sinusurile paranazale. Aceasta poate fi acută sau cronică.

Cum se manifesta sinuzita?

Sinuzita se manifesta cu simptome nazale, oculare sau simptome ale urechii. Cele mai frecvente semne sunt febra, tusea, nasul infundat si scurgerea secretiilor in gat. Mai mereu este insotita de secretie nazala si dureri de cap si de gat.

De obicei, aceste simptome nu apar toate deodata, dar sunt cazuri in care le poti simti pe pielea ta pe toate deodata. Pentru a nu pati la fel ca mine, adica pentru a nu suferi de sinuzita cronica, trebuie sa consultati medicul imediat ce apar aceste simptome.

Există două feluri de sinuzita: acuta şi cronica.

Sinuzita acuta este datorata de cele mai multe ori unei infectii bacteriene, care apar in mare parte in urma unei complicatii a unei infectii respiratorii virale. Sinuzita cronica poate fi tot din cauza unei infectii bacteriene, dar de aceasta data o infectie repetitive.

Din aceasta cauza, doctorul va urma o alta strategie, una pe termen lung de aceasta data, superioara in comparative cu interventiile terapeutice de scurta durata. In afara de viroze si de infectii, cauzele cele mai frecvente ale sinuzitelor sunt alergiile respiratorii.

Aceasta poate fi cauza unei inflamatii a mucoasei nazale si sinusale. Aceasta inflamatie impiedica curatirea normal a sinusurilor de bacterii. Insa exista si o parte pozitiva. Daca testele alergologice la alergene inhalatorii sunt pozitive, veti scapa usor de sinuzita printr-un tratament antialergic.

In acest caz, daca va prezentati la medic urgent, riscul declansarii unei infectii se reduce. Pentru ca simptomele se pot agrava, pacientii trebuie sa evite iritanti precum: fumul de tigara, mirosuri puternice sau expunere la frig.

Pentru mult mai multe informatii despre sinuzita intrati pe farmaciata.ro unde puteti citi articole despre sinuzita cronica si acuta.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *