Internet

Joomla, o platforma ideala pentru orice website

Recomanda informatia!

Joomla este un sistem de manegement a continutului (CMS), gratuit si foarte performant. Acest open source a fost lansat initial in anul 2005 bazandu-se in mare masura pe limbajul de programare cunoscut sub numele de PHP. Joomla ofera o multitudine de caracteristici pentru a extinde abilitatile sale. Cu o popularitate in crestere, Joomla este poate cel mai utilizat software de creare website la nivel global. Acest lucru nu este deloc de mirare deoarece cu ajutorul acestei platforme poate crea orice un site ieftin dar de calitate intr-un timp relativ scurt. Aceasta platforma nu cunoaste nicio limita. Joomla poate fi ideal pentru un site de afaceri dar poate sustine tot asa de eficient si un site personal sau un site de comert electronic, precum si toate celelalte tipuri de site-uri cu care ne putem intalni astazi pe internet.

Un website care ruleaza pe aceasta platforma primeste structura de design de la un sablon sau altfel spus de la un asa numit template. Un sablon este practic o extensie cu o schema de design setat in prealabil. Aceasta extensie acopera intregul element de design a site-ului, astfel este considerat un element fundamental in cadrul acestui open source. Partea de continut este separat de design ceea ce confera posibilitatea ca cele doua parti sa fie gestionate separat. Ofertele de sabloane sunt diferite, unele sunt gratuite iar altele nu. Un astfel de template permite diferite niveluri de particularizari, care permit unui utilizator sa defineasca locurile in care diferitele elemente vor fi plasate. In general sabloanele permit setari privind culorile sau fonturile site-ului dar exista si sabloane mai complexe care permit setari mult mai complexe. De asemenea exista si sabloane care au fost proiectate pentru a sustine in exclusivitate doar o anumita activitate, in aceasta categorie se includ de exemplu sabloanele folosite pentru magazine online.

Pe langa template-uri, in Joomla mai pot fi inserate si alte tipuri de extensii. In total putem identifica cinci tipuri de extensii diferite: limbile, componentele, modulele, plugin-urile si template-urile. Toate aceste extensii au functii bine definite cu ajutorul carora un site poate sa-si extinda capacitatile.

Pachetul Joomla este compus dintr-un pachet de baza care contine si diferite extensii. Astfel in urma instalarii pachetului de baza site-ul va avea deja cashing, suport blog, banner management, suport limba precum si multe alte posibilitati utile. Avand in vedere ca Joomla este un CMS, el a fost proiectat si este dezvoltat in continuare cu utilizatorul in minte. Adica, acest open source a fost inventat pentru a oferii tuturor posibilitatea de a crea rapid si simplu un site ieftin si in acelasi timp si un site eficient. Prin urmare, acest sistem poate fi usor de configurat si gestionat, persoana care utilizeaza acest CMS nu are nevoie deloc sa cunoasca HTML, PHP sau alte limbaje de programare. Exista mii de extensii disponibile, oferindu-va o gama larga de optiuni pentru a putea adapta cat mai usor site-ul nevoilor dumneavoastra. Fiind un open source, acest CMS primeste o multime de sprijin, iar acest lucru este demonstrat de numarul mare de site-uri care ruleaza pe aceasta platforma. Cu alte cuvinte, acest lucru ne spune faptul ca Joomla are un viitor luminos.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *