Diverse

Cum sa alegem bicicleta potrivita pentru copilul nostru

Recomanda informatia!

Inainte de toate as dori sa subliniez faptul cat de important este sa nu ne gandim la bani atunci cand dorim sa cumparam o bicicleta copilasului nostru. Nu-i voie sa economisim in acest caz, deoarece siguranta copilului e mai important decat orice ! Deci, trebuie sa ne gandim la o bicicleta care are toate dotarile de siguranta cum ar fi de exemplu frane pe ambele roti, aripi si aparatoare lant. Si nu in ultimul rand trebuie sa avem in vedere si dorinta copilasului nostru, deoarece pana la urma urmei bicicleta nu va fi pentru noi. Bineinteles copii nu pot lua o decizie prea bine gandita, ei probabil vor dori o bicicleta copii Frozen sau Disney, dar totusi daca e posibil trebuie sa avem in vedere si dorinta lor. Si bineinteles daca bicicleta aleasa de copil e una de calitate atunci il putem cumpara. Pe de alta parte bicicletele personalizate cu personaje Disney sunt de obicei biciclete de calitate pentru ca in majoritatea cazurilor sunt fabricate pe baza de licenta, iar aceste licente Disney nu sunt vandute oricui. E adevarat si faptul ca aceste biciclete sunt putin mai scumpe dar daca buzunarul ne permite atunci putem efectua achizitia.

De asemenea atunci cand vom cumpara o bicicleta trebuie sa ne gandim si la faptul ca copilasul va mai creste, astfel ar fi indicat sa cumparam o bicicleta cu scaun si cu ghidon ajustabil. Iar daca copilasul nostru este incepator atunci trebuie sa ne gandim neaparat la o bicicleta care are roti ajutatoare.

Cum am pomenit si la inceputul articolului siguranta trebuie sa fie pe primul loc ! Astfel va propun sa achizitionati numai biciclete care sunt dotate cu sistemul Freewheel ceea ce inseamna ca atunci cand bicicleta este impinsa rotile nu se misca, oferindu-i protectie copilului. Insa acest element nu rezolva totul, neaparat trebuie sa cumparati si niste accesorii de protectie pentru copilul dumneavoastra, ma refer aici la casca, cotiere si genunchiere. Daca ati cumprat cumva o bicicleta copii Frozen atunci in mod sigur veti gasi si accesorii de protectie Frozen, deci din acest punct de vedere puteti cumpara linistit orice bicicleta care a fost personalizat cu personaje din filmele Disney. Legat de accesorii va recomand sa cumparati doar acelea care sunt reglabile si care au fost fabricate din materiale de calitate.

Si nu in ultimul rand as dori sa mentionez cat de periculos este sa cumparati o bicicleta folosita, nu-i voie sa cumparati astfel de biciclete ! Aceste biciclete nu mai pot fi considerate biciclete sigure ! Cumparati intotdeauna biciclete noi si verificati periodic starea tehnica a bicicletei, mai ales franele si cauciucurile ! Si bineinteles bicicletele noi, cumparate din magazine au si garantie, deci o bicicleta noua nu se poate compara cu una folosita. De asemenea este foarte recomandat sa cumparati biciclete mai ales din magazine de specialitate si de la producatori cunoscuti.

Si nu uitati sa invatati copilul dumneavoastra despre semnele de circulatie, lipsa acestor informatii poate fi la fel de periculos ca si lipsa accesoriilor de protectie ! Totodata nu lasati copilul sa circule pe sosea nici in cazul in care este supravegheat, acest lucru poate fi extrem de periculos. Bineinteles accidentele nu pot fi evitate indiferent ce ati face dar daca copilul va cunoaste regulile de circulatie si daca va purta echipamente de protectie atunci accidentele nu vor fi grave !

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *