Diverse

Diferenta dintre supermarket si hypermarket

Recomanda informatia!

Multi dintre noi inca nus tim diferenta dintre sueprmarketuri si hypermarketuri. Astfel, fie ca zici hypermarket, fie supermarket, ne apar in minte magazinele mari precum Carrefour, Kaufland sau altele. Totusi, exista anumite diferente specifice intre aceste magazine, iar in cele ce urmeaza voi detalia caracteristicile fiecarui tip de magazin in parte.

Ce sunt hypermarket-urile?

Hypermarket-urile sunt cele mai mari magazine, ajung sa se extina pe o suprafata de pana la 22 000 de metri patrati. Aceste super magazine dispun de o varietate foarte mare de produse, ajungand la un numar de 50 000 de produse si vreo 200 000 de marci.

Hypermarket-urile sunt ing eneral situate in afara oraselor. Initial asa era legea in toate tarile europene, insa de curand, atat datorita unor interese, cat si ocolind putin elgile, au inceput sa apara hypermarket-uri si in oras. Hypermarketurile Carrefour, cat si Kaufland sunt in general situate in oras.

Primul hypermarket a aparut in statele Unite in 1931, iar in Europa a aparut in Belgia, in 1961, chiar daca unii inca cred ca primul hypermarket din Europa a fost Carrefour, in Franta in 1963, de fapt primul lant a fost in Belgia in 1961, purtand numele de Super Bazaar.

Hypermarket-urile sunt caracterizate prin spatii mari de parcare pentru clienti, prin o diversitate de produse din categorii diferite, prin preturile mai mici fata de preturile magazinelor de cartier si prin faptul ca vin cu cataloage care ne prezinta oferte luna de luna.

Principalele hypermarket-uri din Romania sunt Kaufland, Carrefour, Cora, Auchan si Selgros.

Ce sunt supermarketurile?

Supermarketurile sunt tot niste magazine foarte mari, insa mai mici decat hypermarketurile. Acestea sunt de obicei amplasate in oras, avand in general suprafete cuprinse intre 400 – 3 000 metri patrati.

Supermarket-urile sunt facute pentru a fi vizitate des de catre clienti. Cumperi rapid si plci, beneficiind de produse proaspete. Timpul mediu petecut intr-un supermarket este de 10 minute, in timp ce timpul petecut intr-un hypermarket se apropie de 60 de minute.

Intr-un supermarket se gasec o gama variata de produse, insa nu la fel de multe si de diversificate precum se gasesc intr-un hypermarket. Supermarket-urile comercializeaza in special produse alimentare, bauturi racoritoare si alcoolice, ceaiuri, produse tip bazar, produse de uz casnic si ingrijire corporala, cat si o serie restransa de articole vestimentare, dar doar in supermarketurile mai mari.

Principalele supermarket-uri din Romania sunt Lidl, Penny Market, Carrefour Express, Billa si Profi.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *