Diverse

Cum ne pregatim pentru a vizita Bucurestiul?

Recomanda informatia!

Supranumit de unii „Micul Paris”, Bucurestiul din zilele noastre poate fi considerat un oras foarte dinamic, energic si putin traznit. Este locul in care umbrele comunismului se intalnesc cu capitalismul neinfranat. Desi multi turisti aleg sa viziteze capitala Romaniei cel putin odata in viata, multi dintre ei nu petrec mai mult de 1 noapte sau 2, dupa care pleaca spre Transilvania pentru a afla mai multe detalii despre celebra poveste a Contelui Dracula. O harta Bucuresti iti va fi de mare folos daca doresti sa vizitezi acest oras pentru prima oara in viata, deoarece este un oras relativ mare.

Ce trebuie sa-ti asezi in geanta atunci cand doresti sa vizitezi Bucurestiul?

Pe langa acea harta iti trebuie un buget bine pus la punct, dupa nevoile si lucrurile pe care doresti sa le faci in acest oras. Daca nu ai aflat deja, capitala Romaniei este una dintre cele mai scumpe din Europa, insa anumite activitati pe care le poti face fara a cheltui prea multi bani. Poti vizita multe muzee bune, te poti plimba in parcurile pline de vegetatie si te poti relaxa la cafenele de moda. Chiar daca o mare parte din centrul Bucurestiului este modern si luxos, poti alege sa vizitezi anumite biserici ortodoxe constuite in secolul al 17-lea si al 18-lea in colturile linistite ale orasului.

O harta Bucuresti te va ajuta cu siguranta sa ajungi la celebrul Palat al Parlamentului, care este si in ziua de azi cea mai mare cladire din Europa, si a doua din lume dupa cladirea Pentagonului din Statele Unite. Aceasta este practic piesa de rezistenta lasata in urma de fostul sistem comunism care a schimbat complet fata Romaniei pana la sfarsitul anilor 80. Una din cele mai important atractii ale Bucurestiului este Gradina Cismigiu, pe care o poti gasi la vest de Calea Victoriei. Totodata trebuie sa ai grija prin ce cartiere mergi, pentru a te asigura ca nu esti supus nici unui pericol.

Profita de cursele speciale ale RATB-ului pentru a vizita cele mai important atractii

Nu uita de Muzeul National de Istorie, un loc plin de statui si bijuterii antice. Acesta gazduieste si o replica a Coloanei lui Traian din secolul II. Cu toate acestea, cea mai important piesa a muzeului se afla afara, pe scarile cladirii. Aceasta piesa este reprezentata de o statuie a Imparatului Traian care tine in mana un lup Dac. O alta metoda, mai ieftina, prin care poti sa vizitezi principalele atractii ale Bucurestiului, este sa iei una din curesele speciale ale RATB-ului destinate in special turistilor. Nu uita totusi sa-ti iei si harta Bucurestiului cu tine pentru a urmari traseul pe care il parcurgi de-a lungul cursei.

Ideea este ca atunci cand dorim sa vizitam un oras, fie el Bucuresti sau altul, trebuie neaparat sa dispunem de o harta a acelui oras. Hartile sunt si ele de mai multe feluri, fizice, turistice, cu principalele obiective etc, dar mai noi, exista si o serie de harti online ale Bucurestiului sau a marilor orase ale lumii.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *